Kijk de Livestream voor het goede doel!

De twee uiterst getalenteerde jonge Oekraïense boksers, Roman Tkachovksiy en Oleh Zapizhak, boksen aankomende zaterdag op het benefietgala Brawl of Brothers. Het gala is een initiatief van de Commando and Family Foundation en heeft als een van de goede doelen het verzamelen van medische hulp voor Oekraïne.

oekrainse boksers in NL

Oleh en Roman kwamen kort na de Russische inval in Oekraïne naar Nederland. Ze trainen nu onder leiding van bondscoach Waleed Shekho bij de High School of Boxing in Roosendaal.

Waleed Shekho had een grote rol bij de komst naar Nederland van deze twee getalenteerde jonge boksers. Waleed: “Ik kende hun Oekraïense trainer Andriy Bochkur via Merel Boumeester van de Bredase Ring. Hij vroeg me te helpen om de jongens veilig onder te brengen. Via het netwerk van de High School of Boxing is ons dat gelukt”.

Roman en Oleh wonen nu in Roosendaal, waar ook hun moeders zich bij hen gevoegd hebben. Hun vaders zijn in het Oekraïense leger gemobiliseerd.

Shekho vertelt dat we hier te maken hebben met twee talenten. Oleh trainde bij het Oekraïense nationale team en beide heren deden aan diverse internationale toernooien mee.

Aanstaande zaterdag boksen de twee jongemannen tijdens de Brawl of Brothers een demo wedstrijd tegen Ferman Sagir (Roman) en Tristan Goedenhart (Oleh). Ze hopen hiermee bij te dragen aan de twee goede doelen van dat benefietgala (hulp voor gewonde en mentaal beschadigde commando’s en medische hulp voor Oekraïne).

Je kunt de partijen volgen via een livestream (7,50 euro). Oleh bokst rond 20.15 uur en Roman rond 22.30 uur.

Deel dit bericht