Gemert maakt zich op voor een bijzonder evenement. Op 21 december verschijnen maar liefst 26 lokale ondernemers in de boksring voor een groots opgezet Business Boksgala, geheel in Peaky Blinders-stijl.

Het idee voor Gimmertse Gladiatoren ontstond eind vorig jaar, niet toevallig dankzij de Elsendorpse bokser Max van der Pas. Peter van der Pas had met een aantal ’commerciële partners’ van zijn boksende zoon en TeamNL bokser Max het gala ’Gladiatoren Aan De Maas’ bezocht. Het gala had diepe indruk gemaakt op de gasten die Van der Pas had meegenomen, waaronder ook Rianne Haegens. ”Ze zei: dit gaan we volgend jaar ook in Gemert doen. Nou, zo is het eigenlijk gegaan.”

Peaky Blinder stijl

Die handschoen bleef niet lang liggen. En dus wordt de evenementenhal van NXT Events in Gemert op 21 december omgetoverd tot heuse boksarena in Peaky Blinders-stijl. De locatie en het gala ademt de sfeer uit van de ‘roaring twenties’, de jaren ’20 van de vorige eeuw. Er is een verplichte dresscode en de boksers dragen retro leren handschoenen waar het Gimmertse Gladiatoren-logo in is gebrand. Ringspeaker Ray Martin praat de avond aan elkaar en lokale artiesten zullen de avond sfeervol begeleiden.

0153975 Bestuursfoto Gemerts Nieuwsblad 1024x683
Organisatie Gimmertse Gladiatoren © Piek fotografie en video

Gedreven en gemotiveerd

In januari kwam de werkgroep die inmiddels onder de vlag van een nieuwe stichting werkt, voor het eerst bijeen. De opzet voor Gimmertse Gladiatoren, zoals het project inmiddels was gaan heten, was voor de organisatoren al snel duidelijk. Van der Pas: “We hebben lokale ondernemers benaderd, die het in een business-setting tegen elkaar opnemen. Stuk voor stuk ambitieuze, gedreven en gemotiveerde ondernemers. Dat bleek ook toen het bijna zomer was. We trainen de komende maanden toch wel gewoon door, vroegen ze mij. Dat hebben we ook gedaan.”

Professionele aanpak

Hoewel 80 procent van deelnemers ’nog nooit een bokshandschoen van dichtbij had gezien', was de aanpak van begin af aan zeer professioneel. Van der Pas: “Boksen is fysiek een hele zware sport, daar moet je rekening mee houden. De veiligheid staat voorop, daarom hebben we iedereen ook aan een strenge keuring onderworpen.” De deelnemers - 8 dames en 18 heren - trainen vanaf half mei wekelijks vijf tot zes uur onder leiding van Van der Pas, KSS3 trainer/coach John Bersch uit Deurne en AIBA 2 sterren trainer Dis Paulussen uit Maastricht. Het boksgala vindt plaats onder auspiciën van de Nederlandse Boksbond.

Het goede doel: Stichting Leergeld

Waar de gladiatoren het overigens óók snel over eens waren, was het goede doel waar de opbrengst naartoe moest: Stichting Leergeld Gemert e.o. “Als lokaal initiatief wilden we ook een lokaal doel steunen. En bij Leergeld doen ze hele mooie dingen", vindt Van der Pas. De 900 toegangskaarten voor het gala, dat plaatsvindt bij NXT Events, zijn al lang en breed verkocht. Aan een vervolg wordt al gedacht. “Maar niet meteen volgend jaar, dat zou te snel zijn.”

Deel dit bericht