Zaterdag 5 november 2022 vond de officiële opening van Boksfabriek Nijmegen (voorheen BAN) plaats. In de Vasim, een oude fabriekshal in Nijmegen-west, hebben Willy van Haaren en Kemal Kirmiziyuz de afgelopen maanden met bloed, zweet en tranen een prachtige bokstempel gerealiseerd. Boksfabriek Nijmegen is nu niet alleen meer de grootste, maar misschien ook wel de mooiste boksschool van Nederland.

Zaterdagmiddag rond 13.30 uur was het eindelijk zover. Na een officiële speech en een toespraak door de trotse Nijmeegse wethouder Jean-Paul Broeren, was het de beurt aan Willy en Kemal om via het doorknippen van een lint in de boksring de locatie officieel te openen. De Nijmeegse sambaband Força vervulde de ruimte vervolgens met opzwepende klanken.

IMG 2083
IMG 2090

Fotoboek Parkinsonboksers

Willy en Kemal werden ook op respectvolle wijze in het zonnetje gezet door de club Parkinsonboksers. Willy en Kemal zijn al voordat het Parkinsonboksen in Nederland doorbrak met doelgroep actief. Vanuit de groep kregen ze een prachtig fotoboek aangeboden. Willy gaf aan dat er voor rolstoelgebonden leden op korte termijn nog een lift komt zodat ook mindervalide sporters eenvoudig vanuit de boks- en sportzaal beneden naar de kantine boven kunnen.

IMG 2097

800m2 boksen en fitness

Met de verhuizing naar de nieuwe locatie heeft de voormalige Boks Academie Nijmegen (BAN) dus meteen haar nieuwe naam Boksfabriek Nijmegen gekregen. Op een totale oppervlakte van maar liefst 800 m2 verdeeld over 2 verdiepingen kan Boksfabriek Nijmegen haar huidige ledenaantal prima bedienen en zelfs nog verder laten groeien. Boksfabriek Nijmegen beschikt naast alle ruimte en faciliteiten ook nog over een vaste overdekte buitenruimte waar 60 personen tegelijktijdig onder andere bokszaktrainingen kunnen volgen.

IMG 2091

Het bestuur van de Nederlandse Boksbond wenst Willy en Kemal alles succes toe op deze fantastische locatie.

Deel dit bericht