Het 41ste GeeBee-bokstoernooi is van start gegaan in de Finse hoofdstad Helsinki! Het toernooi duurt tot 17 april en er zijn maar liefst 140 boksers uit 17 landen aanwezig die allemaal die strijden om die Gouden plak.

Onder de deelnemers zijn de Nationale teams van onder meer gastheer Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Estland, Litouwen, Frankrijk, Engeland, Schotland, Wales, Canada, Bahrein, Duitsland, USA, Israël en Oekraïne. Natuurlijk wordt ook Nederland vertegenwoordigd tijdens dit toernooi door onze sterke herenselectie.

De deelnemende Nederlandse boksers zijn:

  • 63,5kg - Enrico Lacruz bokst morgen de kwartfinale tegen de winnaar van USA en Zweden.
  • 71kg - Delano James nam het vanmiddag op tegen Junior Petanque (Canada). Helaas verloor hij deze wedstrijd, maar toch was dit weer ene stapje in de goede richting. Delano liep namelijk een blessure op aan zijn rug tijdens het EK afgelopen mei. Maar hij stond er weer! De komende dagen draaien voor hem om wedstrijdanalyse, sparringen en het aanmoedigen van teamgenoten.
  • 71kg - Tony Jas bokst morgen de kwartfinale tegen Ioan Croft (Wales).
  • 92+kg - Stan Bertens bokst zaterdag de halve finale tegen Daniil Pantanen (Finland)

Helaas heeft Gradus Kraus op de laatste dag van het trainingskamp in Sheffield met Team GB een blessure opgelopen aan zijn biceps. We volgen het advies op van onze TeamNL fysiotherapeut; Gradus neemt niet deel aan dit toernooi om spoedig herstel te bevorderen.

Bekijk hieronder het dagprogramma van morgen (14-4).

Herenselectie GeeBee toernooi 2023
Dagprogramma GeeBee 14-4-2023
Deel dit bericht