Voordat we verslag doen van de partijen, is een shout-out naar de broers Medina en de vele vrijwilligers van MESA Sport zeker op zijn plaats. Zij waren een geweldige gastheer dit eerste weekend. Marcel Massing verzorgde een professionele livestream, DJ Nick Cruz hield de sfeer erin, alle officials zijn goed verzorgd en het broodje kip kerrie was bijzonder lekker!

ZNK 2023
ZNK 2023

Zaterdag 10 juni

Het was een tropische dag bij MESA Sport en zelfs buiten de ring had men het warm. We zijn deze eerste dag van de districtskampioenschappen getrakteerd op een aantal mooie partijen en delen graag enkele hoogtepunten.

Zijn alle dames onder de hoede van Paul Holzken zo goed als zijn dochters? Melissa Kosterman in de scholierenklasse bewees van wel. Zij domineerde de partij met strakke linkse en rechtse directen en hoeken naar het lijf. Ze deelde rake klappen uit en won in ronde 2 via opgave. Een verstandige beslissing van de coach van Noor van Baak.

Jeugdboksers Bjarne Machielse en Jacob Smit bokste een prestatiepartij vanwege verschil in klasse. Jacob had moeite met de rechtsvoorstaande bokser van Aleco, maar kon zich in ronde 2 redelijk aanpassen. Het was echter niet genoeg en hij was niet opgewassen tegen het hoge tempo en barrage van stoten. Bjarne wint met 3:0 en Jacob is weer een ervaring rijker. Genoeg om over na te denken tijdens de lange rit terug naar het hoge Noorden.

Coach Harm Blijd timmert hard aan de weg. Hij haalde onlangs zijn eerste IBA-ster en heeft vaak technisch gedegen boksers in de ring. Zo ook Jules van Nijnatten. Die heeft het soms lastig met fysieke boksers en dat beeld zagen we dit weekend ook. Jules bracht lengte, schijnbewegingen en veel jabs tegen hoofdbeweging en explosieve aanvallen door Tunahan Toptas. Tunahan leek geleidelijk de overhand te nemen, de jabs van Jules vielen net te kort en hij werd zelf op lichaam en hoofd geraakt met goede combinaties. De laatste ronde zochten beiden zorgvuldig naar kans en leek Tunahan stil te vallen. Jules had op tijd zijn afstand weer gevonden en won met een unanieme score.

De eerste partij na de pauze was ging tussen Miranda en Mace. Ze troffen elkaar vorig jaar nog in Alphen a/d Rijn. Mace, toen nog jeugd, wist te winnen op boksvaardigheid. Zien we vandaag hetzelfde beeld? Miranda leek zeer goed voorbereid met een strak afgetraind en gespierd lijf en wist de eerste ronde fysiek haar spel op te leggen met veel stoten. Daar moest ze later de prijs voor betalen. In ronde 2 en 3 wist Mace met geduld, timing en goed geplaatste stoten weer de partij te winnen.

De volgende partij was waar vuurwerk. Roman van SCM Boxing Maastricht tegen Yassir van BBG vochten de eerste partij in een poule en moesten dus ook tactisch boksen. Roman begon wild en Yassir had even nodig om zijn ritme te vinden tegen zo'n aanvallende tegenstandeer, maar tegen het einde van de ronde deelde hij 8-tellen uit. Ronde twee blijft Yassir op afstand het spel bepalen, maar gaat soms mee in het knokken. Ronde 3 deelt Yassir aan het begin weer een 8-tellen uit, dat telt echter als 1 stoot en hij verzaakt door te zetten waardoor Roman bij alle drie de juryleden de laatste ronde pakt en de winst met een 2:1 split decision.

Dat Boxing Club Leiden vandaag goud ging winnen stond vast, maar wie deze medaille om zijn nek mocht hangen nog niet. Straton kende zijn clubgenoot duidelijk het beste en hield heel de partij tegen Zine-Eddine onder controle; hij won met 3:0.

Hardlopers zijn doodlopers? Niet in het geval van Stephan Hodiamont. Hij vloog uit de startblokken en bleef drie ronden gaan. Het was niet altijd mooi, maar wel genoeg voor de winst. Hopelijk zijn de beginnerszenuwen er af en zien we hem in de volgende ronde meer beheerst boksen.

We sloten de avond met prachtige combinaties van hoeken en opstoten door Jimmy Barbier van RBV Crooswijk tegen Bram Berentsen van de Bredasering. Aanvallend sterk en alert op de counter om vervolgens direct een tweede aanval te plaatsen. Het duurde niet lang tot de eerste 8-tellen. Begin ronde 2, na weer een 8-tellen, had de coach van Bram genoeg gezien en gooide wijs de handdoek. We kijken uit naar de volgende partij van Jimmy.

Zondag 11 juni

Als eerste zetten we de jongsten in de spotlight. Dyar Kaka van Bronya Boxing en Adam Lathouwers van Knockout Boxing mochten het spits afbijten. Het was even aftasten, maar al snel nam Dyar de overhand door mooi in-en-uit te boksen. Ronde 2 plaatste hij goede stopstoten waarna hij de aanvallen overnam. Ook ronde 3 legde Dyar zijn spel op en kreeg verdiend de unanieme score van de jury.

Mira en Calicia vochten uit wie zich de beste dame junior N 57 kg mag noemen. Mira liet zich in ronde 1 niet uitlokken en bleef erg geconcentreerd terwijl ze goede combinaties plaatste, die ze afrond met hoeken naar het lijf. Ronde 2 begint hetzelfde, maar zoals we vaker zien begint de partij te kantelen. Mira doet te weinig en Calicia komt makkelijker door en heeft vaak de laatste stoot in een uitwisseling. De derde ronde heeft Calicia het meeste in de tank, is ze slim om vrijwillig te knielen als haar kap niet goed zit, en finisht ze sterk. Beide dames zijn er om in de gaten te houden, maar dit keer neemt Calicia het goud mee naar SCM Boxing Maastricht.

Hebben we in de volgende partij een eerste kandidaat voor de talentenprijs? The Boxing Gym en The Punch Tilburg zijn beiden gerespecteerde clubs en hun boksers bewijzen dat wederom. Mike Kluytsmans en Nick van den Haspel beschikken beiden over veel boksvaardigheid. Mike slippend en duikend op zoek naar openingen voor zijn hoeken en Nick met strakke directen om hem af te stoppen. Ronde 2 heeft Nick zijn tegenstander ontcijferd en begint de partijen te domineren. Zowel uit het midden van de ring als met zijn rug tegen de touwen weet hij te schakelen tussen sublieme verdediging en aanval. Check hooks, opstoten naar het lijf en weer wegglippen. Het was teveel voor Mike. Gefeliciteerd Nick en we houden Mike in de gaten.

Kenny Victoria is de eerste thuisbokser die de prijzenkast van MESA probeert te vullen. Tegen Zain Nur Foinsiyo uit Zutphen zien we een mooi gevecht op de hele afstand. Beiden hebben snelle reflexen en vechten om de positie van de voorvoet tussen deze orthodoxe en southpaw boksers. Ronde 1 wint Kenny met snelle, lange hoeken. Ronde 2 heeft Zain een opdracht gekregen en hij scoort veelvuldig met zijn linker stoothand als opening. Ronde 3 heeft Kenny meer last van de warmte en weet Zain scherp te blijven. Beiden scoren, maar Zain heeft vaak de laatste stoot en hij weet zijn inzet te verzilveren.

De eerste B-klasse partij is een finale heren junior 63kg. De boksers van Ron Rover’s Muscle-Fit zijn altijd conditioneel sterk en bij Van ’t Hof ben je in goede handen van Ton Dunk. Het zijn echter niet de coaches, maar de boksers die het moeten doen. Ronde 1 is close, maar Luca van de Vliet weet met lange stoten en goede coördinatie tegenstander Vincent Terlouw van zich af te houden. Ronde 2 luistert Vincent goed naar de instructies uit zijn hoek, beweegt beter en verkleint de afstand om daar zijn punten te maken. Ronde 3 plaatst Vincent enkele zuivere lichaamsstoten, maar de harde stopstoten van Luca maken meer indruk en hij pakt de laatste ronde en de winst. Gefeliciteerd Muscle-Fit.

Ondanks een punt aftrek voor laag inkomen weet de volgende thuisbokser wel goud te pakken. Juan Nicocolini is fel, varieert veel met zijn openingsstoten en verslaat Jimmy Vermeijden unaniem op punten.

Safoune Dilai doet ook goede zaken voor MESA. Hij deelt twee keer 8-tellen uit, maar krijgt ook een openbare waarschuwing voor stoten met de binnenkant handschoen. Het was een harde partij waar een KO op de loer lag. Ronde 3 was de energie op, maar was de winst al binnen.

Cyrus van de Bredase Ring is de eerste die de scheidsrechter dwingt de partij te staken. Duikend, slippend en explosief weet hij zijn tegenstander goed te raken. Hij deelt 8-tellen uit, ronde 3 voert hij de druk verder op en de scheids heeft genoeg gezien.

De laatste thuisbokser is Ahmed Tajjiou. Schijnbeweging en jabs met een snap, pieken in de laatste 10 seconden, hij laat niks aan het toeval over. Ronde 2 voegt hij explosieve combinaties toe. Ronde 3 weet hij behendig weg te draaien en de aanval over te nemen. Hij scoort, geeft 8-tellen en wint via RSC. Hij is door naar de volgende ronde.

De laatste partij. Gaat The Punch Tilburg voor 3 uit 3? Niet als het aan Fylision Beltre ligt. Ronde 2 leek haast ingestudeerd, zo gelijk in stijl en relfexen zijn de boksers. Fylision weet overzicht te houden, is moeilijk op te sluiten met cross steps en bounce steps naar voren en achter. Tegenstander Alexander Castaneda weet nog wel een paar keer goed door te komen maar het is te weinig en te laat. Een unanieme overwinning voor de bokser van Van ’t Hof!

ZNK 2023
ZNK 2023
ZNK 2023
ZNK 2023
ZNK 2023
ZNK 2023
W&E commissie
Deel dit bericht