Als bokscentrum heb je te maken met veel uitdagingen om je club of vereniging vitaal te houden. Hoe speel je met je bokscentrum bijvoorbeeld in op de veranderingen in de maatschappij? En hoe zorg je voor voldoende vrijwilligers en tevreden sporters?

Sportakkoord

De komende 3 jaar stimuleert de Rijksoverheid de uitvoering van lokale sportakkoorden om daarmee sportclubs sterker te maken. Lokale sportakkoorden zijn actieplannen om met sport de lokale samenleving meer te laten bewegen met meer plezier.

Hoe werkt het sportakkoord

Elke gemeente die meedoet wijst een onafhankelijke sportformateur aan. Deze vormt een lokale gelijkwaardige alliantie van sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor het lokale sportakkoord. Bovendien krijgt elke gemeente met een sportakkoord vanuit de gezamenlijke sport een Adviseur Lokale Sport. Deze adviseur staat sportclubs bij in het maken en uitvoeren van het akkoord. Jouw bokscentrum kan dus meepraten en meedenken over de toekomst van sport en van je bokscentrum in jouw gemeente.

Whats in it for me?

Tijdens de uitvoering van het lokale Sportakkoord wordt op verschillende manieren geïnvesteerd in sport binnen jouw gemeente; o.a. door het beschikbaar stellen van services en diensten om clubs sterker te maken. De Lokale Sport Adviseur helpt jou met kiezen wat voor jouw club goed is.

Ondersteuning vanuit NBB

Bij de Boksbond aangesloten bokscentra die vragen over het Sportakkoord hebben, kunnen hierover contact opnemen met Rene Braad. Binnen de NBB is Rene de contactpersoon voor het Sportakkoord.

Hoe praat ik mee binnen mijn gemeente?

Wil je werken aan de toekomst van jouw centrum of meedenken over de toekomst van sport en sportclubs in jouw gemeente? Kijk dan of jouw gemeente een sportakkoord heeft en neem contact op met de Adviseur Lokale Sport

Kijk op www.sport.nl/sportakkoord voor meer informatie of neem direct contact op met de Sportakkoord supportdesk via clubsupport@nocnsf.nl.

 

Deel dit bericht