Tot ons grote verdriet is Joop de Vries, trainer gedurende 25 jaar bij ABCC Apeldoorn, op 82- jarige leeftijd overleden. Bij ABCC Apeldoorn was hij bij iedereen bekend als 'Ome Joop', in die tijd gebruikelijk in bokskringen.

Joop de Vries 2
Joop de Vries, vooraan in het midden
Joop de Vries 3
Joop de Vries, in het midden

Na het vertrek van trainer Baby de Voogd in de jaren '60, had jongeling Joop de Vries al flink wat partijen gebokst en genoeg trainingen meegemaakt. Ome Joop nam direct het trainerschap over en een tijdje later behaalde de kersverse trainer zijn trainerslicentie. Gedurende de vijfentwintig jaar dat de Apeldoornse Boks- en Conditie Club onder zijn leiding werd getraind, hebben veel boksers kunnen genieten van de manier waarop Ome Joop les gaf en aan de ring stond te coachen.

Er zijn veel, heel veel, boksers met goede herinneringen aan deze charmante man die streng, rechtvaardig en humorvol was en je op een vaderlijke manier bijstond in je boksavonturen.

Zelfs tot op de dag van vandaag is de invloed van Ome Joop, en de manier waarop hij de club het familiegevoel gaf, terug te vinden in de cultuur van ABCC Apeldoorn. Ome Joop, heel erg bedankt voor wat je voor iedereen hebt gedaan en voor je bijdrage aan tot wie we geworden zijn. Je wordt gemist.

Het bestuur, trainers, vrijwilligers en boksers van ABCC Apeldoorn

Joop de Vries
Deel dit bericht