IN MEMORIAM: MAT WALDA

Geboren 19 maart 1935 – Overleden 7 april 2020 (85 jaar)

Mat Walda was van jongs af aan al betrokken bij de bokssport. Zijn vriend en oud boks promotor, Martin Overste, wekte bij Mat het interesse voor het verkennen van de ring. In de daaropvolgende jaren werd Mat maar liefst zes keer Noord Nederlands kampioen. Tot twee keer toe stond hij als finalebokser met een zilveren medaille op het podium tijdens de Nederlands Kampioenschappen.

Naast zijn bokscarrière werkte Mat twintig jaar als portier bij de sociëteit ´´t Okshoofd´ op de Herengracht 114 in Amsterdam, dé plek om te zijn in de jaren ´70 en ´80. Mat werkte ook nog aan de zijde van groot bokser Rudi Koopmans, die destijds moest revalideren van een handblessure. Zijn baan als portier was niet bepaald ongevaarlijk, zo werd hij eens getroffen door maar liefst drie kogels. Slechts vier weken later stond hij, sterk als hij was, weer gewoon als portier aan de deur.

Mat bokste zelf intensief wedstrijden tot 1968 en gaf het boksvirus op zijn beurt over aan zijn zoon, Mario Walda. Afgelopen jaar organiseerde Mario samen met Gilbert Hallie het ´Cees Hallie & Mat Walda boks event´ ter ere van hun vaders. Zoals Cees en Mat altijd samen hebben gebokst, zo hebben hun zoons dat ook altijd gedaan. De eerste editie van het boks event was een groot succes en er is dan ook geen twijfel dat er een tweede editie zal komen.

Mat walda
MAT WALDA

De NBB wenst de naasten van Mat Walda veel sterkte met dit verlies.

Deel dit bericht