Jeremie Besson (33), voorzitter District Zuid van de Nederlandse Boksbond, is door de internationale boksbond AIBA benoemd in één van haar commissies. De Eindhovense sportbestuurder en voormalig Nederlands bokskampioen wordt lid van de wedstrijdcommissie.

Het nieuws is via de Nederlandse Boksbond afkomstig van het bestuur van de AIBA, die zijn hoofdzetel in het Zwitserse Laussanne heeft. Jeremie Besson had zich kandidaat gesteld voor het lidmaatschap van de wedstrijdcommissie, nadat hij in beeld was gekomen als toernooidirecteur van de Eindhoven Box Cup. Dat pre-Olympische toernooi, met honderden internationale wedstrijdboksers, staat ook dit jaar met Pinksteren weer op de kalender in Eindhoven. De AIBA is extra blij met het toernooi omdat niet veel wedstrijden doorgang hebben tijdens de pandemie, maar de bokswereld toch terecht kan in Eindhoven.

Besson is als bestuurder en wedstrijdcoördinator ook verbonden aan de Eindhovense boksvereniging The Golden Gloves. “Een grote eer om me in te mogen zetten voor de hoogste internationale boksorganisatie”, zegt Besson. “Ook een blijk van waardering wat we met de Eindhoven Box Cup en de Nederlandse Boksbond hebben opgebouwd. Het is goed voor het Nederlandse boksen om internationaal vertegenwoordigd te zijn.”

In een reactie vertelt Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond, trots te zijn op de uitverkiezing van Besson. “Ik ben trots dat de voordracht van Jeremie Besson door de Nederlandse Boksbond is gehonoreerd door de AIBA. Met de benoeming van Jeremie in de wedstrijdcommissie wordt de Nederlandse bokssport nog beter op de kaart gezet. Daar heb ik alle vertrouwen in”, laat Van der Vorst in een reactie weten.


Deel dit bericht