De internationale bokstop komt in het pinksterweekend van vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 meiweer in actie tijdens de zesde editie van de Eindhoven Box Cup. Met 28 nationaliteiten en ruim 250 deelnemers is dit een van de grootste Olympische boksevenementen van Europa. Zowel dames als heren in alle gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven.

Poster EBC 2023

De Eindhoven Box Cup (powered by Jacks.nl) wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met boksclub The Golden Gloves, onder auspiciën van de officiële Nederlandse Boksbond en NOC*NSF. De Eindhoven Box Cup is het enige Olympische toernooi dat in ons land wordt georganiseerd.

28 deelnemende landen
Meer dan 250 boksers uit 28 landen - waaronder de complete Nederlandse A-selectie - nemen deel aan dit toernooi.

Onder de deelnemers bevinden zich vele internationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen zoals:

Vasile Usturoi (België), Aider Abduraimov (Oekraïne), Nelvie Tiafack (Duitsland), Niamh Fay (Ierland), Agnes Alexiusson (Zweden) en Alcinda Panguana (Mozambique). De nationale selecties van onder andere Oekraïne, Duitsland, Engeland, Mozambique, Ierland, België, Portugal, Hongarije, Frankrijk, ZwedenGhana, en Denemarken zijn aanwezig bij deze editie van de Eindhoven Box Cup.

Team NL
De complete A-selectie van de Nederlandse dames en heren zullen in actie komen. Namens Nederland boksen onder andere Stan Bertens, Gradus Kraus (zilver EK) en Chelsey Heijnen (zilver WK) Naast deze TeamNL toppers zullen ook een aantal aanstormende talenten in de ring verschijnen.

Wedstrijden worden gebokst op zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur en 19:00 uur tot 22:00 uur. De finales vinden plaats maandag 29 mei van 14:00 uur tot ca. 19:00 uur

FB IMG 1678477452668
FB IMG 1682839677472
Marleen Swaans Fotografie EBC ma 240l

Tickets voor Eindhoven Box Cup kun je hieronder bestellen of op de site van Eindhoven Box Cup: https://eindhovenboxcup.com/


Deel dit bericht