De internationale bokstop komt in het pinksterweekend van zaterdag 18 mei tot en met maandag 20 mei weer in actie tijdens de achtste editie van de Eindhoven Box Cup. Met 26 nationaliteiten en ruim 150 deelnemers is dit het grootste Olympische boksevenement van de BeNeLux. Zowel dames als heren in alle gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven.

De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, World Boxing en NOC*NSF. De Eindhoven Box Cup is het enige Olympische toernooi dat in ons land wordt georganiseerd. Deze editie is voor veel boksers de ideale voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs. Onze Nederlandse trots Chelsey Heijnen (al geplaatst voor Parijs) zal ook deelnemen.

26 deelnemende landen

Meer dan 150 boksers uit 26 landen - waaronder de complete Nederlandse A-selectie - nemen deel aan dit toernooi. Onder de deelnemers bevinden zich vele internationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen. Zoals: Misheelt Battumur (Mongolië, brons wereldkampioenschap), Beatriz Ferreira (Brazilië, wereldkampioen), Imane Khalif (Algerije, vice-wereldkampioen), Kan Chia-Wei (Chinees Taipei, Aziatisch kampioen) en Harry Garside (Australië, brons Olympische Spelen Tokyo). De nationale selecties van onder andere Duitsland, Engeland, Algerije, Canada, België, Singapore, Brazilië, Mongolië, Chinees Taipei en Australië zijn aanwezig bij deze editie van de Eindhoven Box Cup.

Team NL

De complete A-selectie van de Nederlandse dames en heren zullen in actie komen. Namens Nederland boksen Stan Bertens, Mahmoud Al-Chabtoun, Farshid Bos, Gabriella Weerheim, Luna Beeloo en Chelsey Heijnen (6-voudig Nederlands kampioen en al geplaatst voor Parijs) en Maud van der Toorn (Wereldkampioen). Naast deze TeamNL toppers zullen ook een aantal aanstormende Nederlandse talenten in de ring verschijnen zoals Finn Bos en Dinh Sang Le.

Kaartverkoop

De finaledag is online live te bekijken via deze website. Hier koop je nu je kaarten;

Breedtesport

Behalve voor de topboksers is er veel aandacht voor de breedtesport. Boksen zit sterk in de lift en kent steeds meer beoefenaars. Boksen is één van de hardst groeiende sporten in ons land. Het boks-event in Hotel Van der Valk is dè gelegenheid voor sportliefhebbers in Nederland kennis te maken met ’the noble art of self defence'.

Deel dit bericht