Maandag 15 februari vond er een online seminar van de Boxing Task Force plaats welke ons onaangenaam heeft verrast. Tijdens dit seminar is er een toelichting gegeven op de nieuwe beperkingen vanuit het IOC rondom de kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Met deze herziene regels van de Boxing Task Force blijven Nouchka Fontijn en Enrico Lacruz in de race. Zij zullen zich moeten bewijzen tijdens het OKT in juni. Op basis van BTF ranking wordt nu onderzocht welke andere boksers wellicht in aanmerking komen voor een plaatsing.

Voor het Europese boksen is dit een enorme tegenslag. Samen met de andere Europese landen zullen wij ons sterk maken om een betere vertegenwoordiging op het OKT te krijgen. Door middel van een gezamenlijk protest zullen wij de Boxing Task Force hiervan proberen te overtuigen.

Door deze recente ontwikkelingen heeft het nationale kwalificatie toernooi geen toegevoegde waarde meer. Om die reden zullen de wedstrijden die volgend weekend gepland stonden geen doorgang vinden. Alle geselecteerde boksers zijn hier vanmorgen persoonlijk van op de hoogte gesteld.

Deel dit bericht