Per januari van dit jaar vindt een wijziging in de bestuurssamenstelling van de Nederlandse Boksbond plaats. Jeroen van den Berg volgt dan Jessica Belder op als penningmeester van de Boksbond. In verband met de zwangerschap van haar tweede kind heeft Jessica aangegeven te stoppen met haar bestuursfunctie als penningmeester van de NBB. Jeroen neemt tot zijn officiële voordracht tijdens de voorjaars ALV als interim penningmeester de honneurs waar.

Voorzitter van de Nederlandse Boksbond, Boris van der Vorst, is verheugd dat er snel een vervanger kon worden aangetrokken. “Met Jeroen hebben we een ervaren financiële expert met een bokshart gevonden. Een mooie combinatie die vertrouwen biedt voor de toekomst waarin we hopelijk weer snel de Corona-perikelen achter ons kunnen laten.”

Foto Jeroen

Over Jeroen

Jeroen van den Berg (1973) is afkomstig uit Odijk. Hij is opgeleid als accountant en heeft veel ervaring op het gebied van accountancy, finance en bedrijfskunde. Momenteel is hij vanuit zijn eigen bedrijf als interim financieel directeur werkzaam bij een dochteronderneming van het Amsterdam UMC. Bestuurlijke ervaring heeft Jeroen opgedaan in verschillende functies, voornamelijk als penningmeester.

Liefhebber van de bokssport

Zijn affiniteit met boksen is groot. Jeroen hierover: “Ik ben sinds mijn jeugd tot aan de dag van vandaag een fanatieke recreatieve bokser en een regelmatige bezoeker van verschillende bokswed-strijden en -gala’s op alle niveaus.” In zijn jeugd heeft Jeroen een aantal jaren gebokst bij een sportschool in Nijmegen. “Helaas is het qua wedstrijden bij 1 juniorenpartij gebleven”, vervolgt Jeroen. “Mijn drukke studie en werkzaamheden stonden een verdere ‘bokscarriere’ in de weg. Maar ik ben een echte liefhebber van de bokssport en tot op de dag van vandaag boks ik recreatief bij een sportschool in Utrecht. In 2018 en 2019 heb ik 2 weken recreatief mee mogen trainen bij Gleason’s Gym in Brooklyn New York. Dat was een geweldige ervaring.”

Enthousiast aan de slag

Jeroen is erg gedreven en enthousiast om als penningmeester van de NBB aan de slag te gaan. “Ik wil graag meewerken aan een solide financiële basis en aan een professionele bondsorganisatie zodat het boksen in Nederland zich verder kan ontwikkelen”, geeft Jeroen aan. “Ik hoop dat het snel mogelijk is om nader persoonlijk nader kennis te maken met de aangesloten bokscentra, alle boksers en boksliefhebbers die, net als ik, zo veel passie hebben voor deze prachtige sport.”

Passend afscheid

Het vertrek van Jessica laat het bestuur niet zomaar voorbij gaan. Boris: “Helaas moeten we afscheid nemen van Jessica die zich op een geweldige manier heeft ingezet voor de Nederlandse Boksbond. We respecteren haar keuze en zullen wanneer het weer mogelijk is nog op een passende manier afscheid van haar nemen.”

Jessica Belder: “Ik heb het penningmeesterschap als erg leerzaam ervaren en ben dankbaar voor de tijd dat ik deze functie kon vervullen. Met bewondering heb ik gekeken naar de energie en welwillendheid van de bestuursleden om tijd te investeren in het boksen. Jeroen is een prachtige aanvulling op het team. Zijn veelzijdigheid zal de bond zeker goed doen.”

Deel dit bericht