Het jeugdteam kwam dit weekend in actie tijdens de NRW Cup in Velbert, Duitsland. Nederland werd vertegenwoordigd door negen jeugdige boksers onder begeleiding van Waleed Shekho, Sayit Yanik, en Jochem Mack. Nederland, Duitsland en Israël zorgden voor een bezetting van ruim tachtig boksers over het hele weekend.

Op vrijdagavond kwam het team bij elkaar op Papendal voor een laatste gezamenlijke voorbereiding. Hieruit vertrokken zij de volgende morgen naar Velbert. Om 10:00 uur werden alle boksers op locatie één voor één gekeurd en gewogen waarna het toernooi ging beginnen.

De eerste partij op het programma was die van Amy Holzken tegen haar Duitse tegenstander in de categorie junioren -54 kg. Amy knokte zich hierbij naar de finales die de volgende dag zouden plaatsvinden. Verder kwamen deze dag Megan de Cler, Josefien Betist, Luna Beelo, Juna Schop, Husniye Calisir en Luca Capone in actie. Helaas moesten de Cler, Schop en Capone hierbij hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Beelo, Betist en Calisir wonnen deze dag hun finales en zouden naar huis terugkeren met Goud!

Op zondag kwamen Amy Holzken, Luuk Elzinga en Farshid Bos nog in actie. Amy Holzken won haar partij op RSC (Referee stops contest) in de derde ronde. Hiermee verzekerde zij zich, net als Elzinga, van Goud.

Voor Gradus Kraus was dit weekend helaas geen tegenstander beschikbaar.

NRW cup 2019
Nrw Cup 2019 .2
Deel dit bericht