Onder toeziend oog van onder meer voormalig bondscoach Hennie van Bemmel vonden gisteren in zijn thuisgym ABCC in Apeldoorn de halve finales plaats van het NNK 2023. Verrassend waren het de jeugdpartijen waar verzorgd gebokst werd. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst...

NNK 2023
NNK 2023

BAV Frisia was met twee sterke jeugdboksers goed vertegenwoordig, waarbij Ivar Klarenbeek overtuigend z’n partij naar zich toe trok. Ties Scheeren van Boks Fabriek Nijmegen is ook een naam om te onthouden. De mooiste jeugdpartij was die tussen Thies Essenberg van boksschool Barry Groenteman en Emile van den Biggelaar van Allround Gym. Emile won en werd door districtsvoorzitter Noord-Holland Michel van Halderen het talent van de dag genoemd.

Boksteam ABC van Raymond Joval was succesvol met drie winstpartijen van Peter Ahonle, Mica te Slaa en Ivo Pelleboer. Ook Finn Bos van Boksteam Kops won, na zijn overtuigende optreden op de Eindhoven Box Cup, weer. De fysiek sterke Gojkovic van Boks Fabriek Nijmegen imponeerde en vermeldenswaardig was de duidelijke puntenoverwinning van Roos van Garderen van Boks Academie Amersfoort tegen Roshanna Johnston van Eastside Boxing Academy

Hofleverancier op dit NNK is Boks Academie Amersfoort van trainer Alex van Klooster met maar liefst 10 boksers. Één van hen heeft wel een bijzonder verhaal en dat is de Syrische vluchteling Mustafa Hebbo, die anderhalf jaar geleden met 110 kilo het bokscentrum kwam binnenlopen en nu in 67 kg (43 kilo lichter!) z’n partij wist te winnen. Een fenomenale prestatie!

Hulde uiteraard voor het grote team vrijwilligers van ABBC dat samen met de officials van de Nederlandse Boksbond het boksweekend in Apeldoorn in goede banen heeft geleid, met de uitstekende ringspeaker Bea van Bemmel.

Deel dit bericht