Afgelopen weekend bokste Josefien Betist op de Esker All Female Box Cup in Ierland.

Op vrijdag was de weging en keuring. Josefien was perfect op gewicht. Ter plaatse werden de 400 aangemelde dames boksers zoveel als mogelijk gematcht.
Op zaterdag bleek dat Josefien enkel een partij had op de zondag. Omdat we er waren om zoveel mogelijk ervaring op te doen, is er hard gewerkt om een tegenstander te vinden waar Josefien de zaterdag een demonstratie wedstrijd tegen mocht boksen. Josefien wist een uitstekende demonstratie te boksen tegen Ava Tourey (IRL) waar ze vooral op overzicht en techniek haar partij bokste.

Op zondag had Josefien de tiende partij tegen Emily Monks (ENG). Het was een erg spannende partij waarin de stoot frequentie enorm hoog lag. Beide boksers wilde deze partij dan ook naar zich toe trekken. Josefien heeft deze partij niet gewonnen maar ze heeft enorm goed gebokst tegen een hele sterke tegenstander. De zaal was dan ook enigszins verbaasd over de uitslag. Vlak voor vertrek liet de organisatie weten dat we tot het einde aanwezig moesten blijven. Josefien heeft de award "Best prospect boxer 2019" van de Esker All Female Box Cup gewonnen met haar karakter, technische vaardigheden en inzicht.

Al met al een enorm positief en leerzaam weekend voor de 15 jarige bokser. We kijken met veel plezier, en opgeheven hoofd, terug op dit toernooi!

Ierland cup & award josefien
Michel Weening
Deel dit bericht