De internationale boks-top komt 18 tot en met 20 Oktober in actie tijdens de vierde editie van de Eindhoven Box Cup. Met 150 deelnemers en 25 nationaliteiten is dit het grootste Olympische boks evenement van ons land. Zowel dames als heren in alle gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven.

De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese- en wereldboksbond, EUBC en AIBA. De EBC is het enige AIBA toernooi dat in ons land wordt georganiseerd.

25 deelnemende landen

Meer dan 150 boksers uit 25 landen nemen deel aan het toernooi. Onder de deelnemers zijn nationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen uit absolute top landen zoals Ierland, Engeland, Frankrijk, Oezbekistan, Mongolië en Rusland.

Team NL

Namens TeamNL zal de Nederlandse selectie meedoen met een bezetting van 12 boksers waaronder ook de grote namen zoals Enrico La Cruz, Artjom Kasparian en Peter Mullenberg. Voor de boksers in dit team is de Eindhoven Box Cup een voorbereiding op de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is nu geopend via http://www.eindhovenboxcup.com/tickets, waarbij alleen de maand juli het mogelijk is om kaarten of passe-partouts met €5 korting te kopen door het gebruik van de kortingscode: BOKSBOND

Eindhoven Box Cup

Programma

  • Donderdag 17 oktober Keuringen en wegingen
  • Vrijdag 18 oktober Kwartfinales
  • Zaterdag 19 oktober Halve finales
  • Zondag 20 oktober Finales

Algemene informatie

Eindhoven Box Cup Media

Kijk op www.eindhovenboxcup.com/ebc-in-the-media/ voor de berichten in de media van de vorige editie

EBC | Jeremie Besson
Deel dit bericht