Zondag 26 mei 2019 vond in Boxing Academy Eemland de voorjaars Algemene Leden Vergadering van de Nederlandse Boksbond plaats. Rond de klok van 10.00 uur trapte voorzitter Boris van der Vorst de vergadering af. Onderstaand een korte samenvatting van zijn voorwoord en de vergadering. Voor degenen die niet aanwezig konden zijn, is onderaan het bericht de complete presentatie van de ALV te downloaden.

ALV 26 5 19

In zijn welkomstwoord sprak Boris van een vergadering met een feestelijk tintje. De bokssport beleeft nieuwe gouden tijden en daar mogen we met zijn allen heel trots op zijn. Het afgelopen jaar werden talrijke nieuwe initiatieven genomen en die ontwikkeling toont duidelijk aan dat de 108-jarige Nederlandse Boksbond nog steeds springlevend is!

Springlevend zijn we ook met topsport. Nouchka Fontijn behaalde een mooie toernooiwinst in Usti. Dat is een goede generale voor de European Games waar ze topfavoriet is. Verheugend is ook dat het IOC heeft aangegeven boksen op de Olympische Spelen te behouden. Minder verheugend is dat de wereldboksbond voorlopig geschorst is. De ambitie is er om de volgende Olympische Spelen weer met boksers af te reizen. Dat moet haalbaar zijn onder leiding van de bondscoaches Hennie van Bemmel, Abdul Fkiri en technisch directeur Peter Bonthuis.

Ook in de breedtesport worden succesvolle slagen gemaakt. Het recreatieve boksen is sterk in opmars en krijgt regelmatig veel positieve media-aandacht. Het is een mooie uitdaging om die enorme belangstelling voor het boksen te verzilveren en de recreatieve en maatschappelijk relevante bokssport goed op de kaart te zetten.

Koers voor de toekomst

Tijdens de ALV is uitgebreid de koers besproken die de NBB voor de toekomst gaat uitzetten. Bij het vaststellen van die koers wil het bestuur graag de input van de leden meenemen. Tijdens de vergadering was er daarom tijd ingeruimd om over de doelstellingen die hierbij een belangrijke rol spelen, met elkaar van gedachten te wisselen. Speciale aandacht was er voor de voorstellen van het bestuur om de voorwaarden voor het lidmaatschap van bokscentra aan te passen. Dit om in te kunnen spelen op de vele maatschappelijke ontwikkelingen rondom de breedtesport en de bokssport op alle niveaus beter te reguleren. Daarnaast is een voorstel gedaan om bokscentra die tijdig hun leden doorgeven, direct een korting op de jaarlijkse contributie te geven. Tot slot werden de aanwezige jubilarissen in het zonnetje gezet en door de voorzitter van een passend speldje voorzien.

Hennie de rijk
A schreuders

Download hier de ALV presentatie

Presentatie-ALV-NBB-26-5-19.f1574683996.pdf
1,9 MB · Pdf · 25 nov. 2019
Deel dit bericht