Zaterdagavond (11 mei) vond in sportcentrum Schuttersveld in Rotterdam het LIONSONLY boksgala plaats. Op dit gala, georganiseerd door Rodney Ernst en Dennis Veldhoen, kwamen zowel amateur- als professionele boksers in actie. Om 17:00 uur startte het gala met acht amateurpartijen. Hierbij boksten een aantal lokale toppers evenwel als boksers uit de rest van het land zoals Limburg en Friesland.

Thuisclub Fitboyz 010 bracht enthousiast publiek met zich mee. Louwina Lopes, thuisbokster, won haar partij door opgave van haar tegenstandster in de tweede ronde; een luid onthaal als gevolg. Nog een partij die opviel was deze van Kenan Mujicic (Energetic Training) tegen Pieter Roemeling (de Waldhoek). De nonchalant ogende Kenan ontvangt eerst acht tellen als gevolg van een harde voorhand hoek, maar weet vervolgens zijn tegenstander tot twee keer toe aan te slaan. Hij wint op RSC2. Beide heren waren aan elkaar gewaagd en zetten samen een mooie en spannende wedstrijd neer.

Over de profpartijen schrijft Hans de Bruijn het volgende: “Een compliment verdient Rodney Ernst voor het feit dat hij enkele profpartijen aan het programma toevoegt. Van de vijf gingen er twee niet door om uiteenlopende redenen en voor de overige drie waren tegenstanders uit Croatie ingevlogen. Van hen trad Gordan Glisic als tegenstander op voor Robert Vrdozjak. Het werd een stug gevecht met de Rotterdammer als bovenliggende partij. Dat kwam ook in de uitslag tot uitdrukking: Vrdozjak onbetwist winnaar. Litoo Pinedo trof Tomislav Ridvan. Fysiek sterker deed de pupil van Rodney Ernst een maximale inspanning en als beloning stapte hij uiteindelijk zegevierend uit de ring. Mauricio Jonker was de enige die strijd voortijdig besliste. Hrvoje Bozinovic moest in de tweede ronde drie keer rust nemen en de strijd was beslist in het voordeel van Jonker”.

Respect voor de heren achter Fitboyz 010, Rodney Ernst en Dennis Veldhoen, die hun nek hebben uitgestoken om een aantrekkelijke boksavond te organiseren. Verder complimenten aan de ware leeuwen en leeuwinnen in de ring die stuk voor stuk mooie prestaties hebben neergezet.

IMG 20190512 WA0000
IMG 20190512 WA0002
Deel dit bericht