Beste boksvrienden,

De loting voor het NK Boksen 2023 is bekend! Deze download je nu onderaan deze pagina. Wij worden enorm enthousiast van het programma. We hebben veel aanmeldingen en sterke poules in alle klassen. Er zijn veel wedstrijden dus het worden ouderwets lange dagen boksen, maar het belangrijkste is dat veel boksers de kans krijgen om op dat podium te staan. Er wordt hard gewerkt aan de dagindeling en deze zal volgende week gedeeld worden.

Eenlingen

Het aantal eenlingen was erg beperkt. Om deze reden delen we geen lijst, maar zal W&E zelf met voorstellen komen. Voor de meeste eenlingen is in overleg met de bondcoaches, DTC-lid en clubcoaches al een passende oplossing gevonden. Voor een aantal boksers zien wij helaas geen geschikte partij.

Wij kijken uit naar:

We krijgen niet vaak de kans in eigen land, maar we hebben onze wereldkampioene Maud van de Toorn in een prestatiepartij tegen Lawinia Firlej. Nog een dame met veel internationaal succes; Chelsey Heijnen. Ze neemt het op tegen Keona Sam-Sin in de Elite A-klasse tot 63kg. Ze trainen samen, maar nu er een titel op het spel staat, geven ze elkaar niks cadeau.

Ze zijn nog jong, maar hebben het al ver geschopt. Talenten Kian Terwint en Ferman Sagir vechten uit wie zich de beste in de jeugd A-klasse tot 54kg mag noemen. Tot 67kg zullen Dylan Vos en Danil Serdjoek strijden om de kampioensgordel. En als laatste in de klasse tot 71kg treffen Yehor Khlystal en Jenairo Gomes elkaar voor een tweede keer dit jaar. Tijdens het ZNK was Jenairo te sterk, maar hopelijk heeft Yehor zijn ritme en conditie terug en zien we een mooie strijd over drie ronden.

Bij de heren elite A-klasse hebben we in drie gewichten hele mooie poules om naar uit te kijken. Zien we in de tot 67kg selectiebokser Farshid Bos het goud pakken of zorgt een minder bekende deelnemer zoals Fabian Williams namens Curaçao Box voor een verassing? Tot 71kg wordt helemaal spannend met Tony "the White Diamond" Jas, meervoudig Nederlands kampioen Delano James, en snel rijzende ster Finn Bos bij elkaar in een klasse. En een partij die een paar jaar ontbrak, het slotstuk van elk geslaagd toernooi; een finale in het superzwaar. Stan Bertens mag het opnemen tegen Thomas Oomen.

Parkeren finaleweekend

Recent is een besluit genomen door de gemeente Rotterdam. Vanaf 1 december geldt er overal betaald parkeren in de omgeving van de sporthal Schuttersveld.

Kaartverkoop

Kijk op de websites van BBG www.bbg-boxing.nl en van Mesa Sport www.mesasport.nl voor de kaartverkoop van de voorrondes. De kaartverkoop voor het finaleweekend in de sporthal Schuttersveld gaat binnenkort live op www.boksen.nl. Tijdens het finaleweekend is een beperkt aantal VIP-tafels te koop, dus wees er snel bij.

Nog twee weken en dan starten we. Wij hebben er zin in. Jullie hopelijk ook. Succes met de laatste voorbereidingen!

Loting-NK-2023.xlsx
21,6 KB · Excel · 17 nov. 2023
Poster-NK-2023-voorrondes.pdf
3,9 MB · Pdf · 20 nov. 2023
Download alle bestanden
Zip
Deel dit bericht