Voor het derde jaar op rij organiseert Boxing Maaskantje een Boksgala. Waar dit begon met een ‘Boksdag’ in de eigen boksschool, groeit het de aankomende editie al uit tot een heus Boksgala met internationale allure. Tijdens het Boksgala op zaterdag 11 mei staan er meerdere A-klasse partijen op het programma met onder andere;

Facebook Post Boksgala
  • de 2 meter lange en 125 kilo wegende Nederlands Kampioen zwaargewicht Stan Bertens tegen de 195 cm lange en 110 kilo wegende Nigeriaanse Clinton Achusim die bokst in Manchester UK.
  • de nog ongeslagen Belgisch én Vlaams Kampioen in de B-Klasse -75 kg Ziyad Kostit vecht tegen de Nederlander Rafi van Dorpel.
  • in de A-klasse dames jeugd treffen Angel Holzken uit Nederland en Stacey Kaesoel uit België elkaar in de ring van de Maaskantje Boxing Cup in Sporthal de Run in Berlicum.

Alle partijen worden gehouden onder toeziend oog van de Nederlandse Boksbond.

Het is bijzonder dat een kleine boksschool zoals Boxing Maaskantje, het voor mekaar heeft gekregen om een line-up van 20 officiële partijen samen te stellen welke in een mooie ambiance toegankelijk zijn voor het grote publiek. ‘Normaal heb je alleen bij Wereldkampioenschappen de kans om dit soort partijen te aanschouwen. Met een uitverkocht VIP gedeelte van zo’n 20 tafels en nog eens ruimte voor zo’n 400 staanplaatsen, is dit Boksgala niet meer te vergelijken met de Boksdag van 3 jaar geleden’ aldus Erik Hoesen, oprichter van Boxing Maaskantje.

Nederlands Kampioen zwaargewicht Stan Bertens (23) kwam als jong jochie met zijn vader mee naar Boxing Maaskantje, en zo is de liefde voor de bokssport ontstaan. Na een aantal jaren besloot hij serieus met de sport aan de slag te gaan en met zijn imposante verschijning van 2 meter lang en 125 kg zwaar, gaat hem dat inmiddels zó goed af dat hij fulltime met boksen bezig is. ‘Om nu deze partij te mogen boksen op de Maaskantje Boxing Cup, namens de club waar het allemaal ooit begonnen is, voelt voor mij als een warm bad. Het is gaaf om te mogen boksen voor al die mensen en sporters die al die jaren al dicht bij me staan en aan de voet hebben gestaan van mijn bokscarrière. Een betere motivatie om deze partij gaan winnen is er niet’, zegt Bertens.

Het Boksgala wordt georganiseerd door zo’n 40 vrijwilligers van de boksschool, met een kernteam van 4 personen. ‘Mensen hebben nog wel eens een negatief beeld van de bokssport en Bokgala’s, dat merkten we maar weer toen we bezig waren met de vergunning voor ons evenement. Maar we zijn nu zo’n ontzettend mooi evenement aan het organiseren, dat we hopen dat dit een positief effect heeft op het imago van de bokssport en we hiermee meerdere mensen kunnen motiveren om te gaan boksen’, aldus Nieltje van der Pol, woordvoerder namens de Maaskantje Boxing Cup.

Op zaterdag 11 mei vanaf 12:30 uur gaan de deuren van de Maaskantje Boxing Cup open, bij Sporthal De Run in Berlicum. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Deel dit bericht