Afgelopen zondag was het een waar spektakel bij ABCC in Apeldoorn. Als boksbond waren we getuige van een bruisende gym, van energie en vastberadenheid toen meer dan 70 jeugdige boksers vier verschillende boksringen betraden voor een intense sparringtraining. Het was een levendige bijeenkomst waar talenten uit alle hoeken samenkwamen om hun vaardigheden te tonen en te verbeteren.

ABCC

Wat deze gebeurtenis extra speciaal maakte, was de aanwezigheid van meer dan 40 boksers uit Duitsland, die de grens overstaken om deel te nemen aan deze unieke ervaring. Dit illustreert niet alleen de groeiende populariteit van boksen, maar ook de grensoverschrijdende gemeenschap die de sport verbindt.

Onder de bezielende leiding van Hennie van Bemmel, de voormalige bondscoach van het Nederlands team, werden de jonge boksers aangemoedigd en begeleid. Zijn expertise en passie voor de sport waren duidelijk voelbaar, waardoor deelnemers werden aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen en te groeien als boksers.

De sparringtraining bij ABCC markeert een nieuw tijdperk voor boksen in het district oost, waarin nieuwe initiatieven worden ontplooid om de sport te bevorderen en te laten bloeien. En dit is nog maar het begin. In april staat ABCC klaar om het Noord Nederlandse Kampioenschap (NNK) te organiseren, waarbij deelnemers strijden om de titel.

Maar dat is niet alles. In juni staan er nog grotere plannen op de agenda, met de organisatie van kampioenschapswedstrijden waarbij de beste boksers van Zuid-Nederland het opnemen tegen hun tegenhangers uit het Noorden. Dit belooft een episch spektakel te worden, waarbij kampioenen worden gekroond en grenzen worden verlegd.

Met elke sparringtraining en elk evenement bewijst ABCC dat boksen niet alleen een sport is, maar een gemeenschap die mensen samenbrengt, grenzen overschrijdt en talenten laat schitteren. De toekomst van het boksen in Nederland ziet er rooskleurig uit, en ABCC speelt daar een belangrijke rol in, in district oost.

Deel dit bericht