Het Nederlandse Kampioenschap Boksen voor elite wordt dit jaar ongekend interessant. Enerzijds vanwege het feit dat dit één van de meetmomenten is voor de Boksbond om te bepalen wie er in de verschillende gewichtsklassen worden uitgezonden naar het in maart 2020 in Londen te houden Europese Kwalificatie-toernooi voor de later dit jaar te houden Olympische Spelen in Tokyo, anderzijds vanwege het feit dat de Boksbond dit jaar ook professionals toelaat tot het NK.

Tot de deelnemers behoren onder meer de leden van de nationale selectie, waaronder bronzen medaillewinnaar tijdens de European Games Minsk’2019 Enrico Lacruz, Artjom Kasparian, Max van der Pas, alsmede de professionals Chico Kwasi, Serginio Kanters, Bryan Nisia en Gino Pedro Da Fonseca.

Het NK’2020 wordt gehouden in het World Trade Center, Beursplein 37 in Rotterdam op zaterdag 1 en zondag 2 februari a.s.

  • Aanvangstijden: zaterdag 1 februari om 14.00 uur, zondag 2 februari om 16.00 uur.
  • Op beide dagen is er vanaf één uur voor aanvang en gedurende het event de mogelijkheid tot het bezoeken van de beursvloer met innovatie en ontwikkelingen in de (boks)sport.

De kwartfinales worden gebokst op het Nationaal Topsportcentrum Papendal. Deze ¼ finales zijn niet toegankelijk voor publiek maar zijn via “live”-stream te volgen.

Bij de dames ontbreken dit jaar Nouchka Fontijn, Jemyma Betrian en Chelsey Heijnen die alle drie blessures hebben opgelopen. De blessures brengen vooralsnog hun deelname aan het Europees Kwalificatietoernooi in maart niet in gevaar.

NK Boksen 2020 logo fc

Kaarten voor het NK zijn verkrijgbaar via Tickets NK Boksen 2020 nu online verkrijgbaar!

Voor parkeermogelijkheden in Rotterdam Centrum en de P+R, verwijzen wij u
graag naar: www.parkereninrotterdam.nl.

Deel dit bericht