Deze week is een damesteam, waaronder onze Nederlandse selectie, afgereisd naar Izmir, Turkije. Ze zijn daar niet (alleen) om van de zon te genieten, de dames nemen namelijk deel aan het toernooi “INTERNATIONAL BOXING TOURNAMENT “ÇEŞME”.

Het toernooi gaat gepaard met een trainingskamp, ter voorbereiding op de komende toernooien en de European Games in Polen. Teams uit verschillende landen zijn van de partij, zoals Japan, Engeland, Ierland, Tunesië, Kosovo, Oekraïne, Turkije en natuurlijk Nederland. Zelfs Olympiërs, zoals medaillewinnaars uit Tokio 2021 en wereldkampioenen nemen deel aan dit toernooi!

Dames Turkije 2023

Het toernooi is inmiddels van start gegaan... Als eerste was het de beurt aan onze wereldkampioene (jeugd) Maud van der Toorn. Zij bokste haar eerste wedstrijd binnen dit toernooi tegen de nummer drie van Turkije. Een Elite dame, die niet op wist te boksen tegen onze jeugdige maar overtuigende Maud. Maud wint de partij.

Vervolgens ging Chelsey Heijnen de ring in tegen de nummer twee van Turkije. Chelsey was zeer dominant en wint unaniem van haar tegenstander.

Als derde van de Nederlandse afvaardiging betrad Cecile Janmaat de ring tegen een Turkse tegenstander. Cecile wist haar iets kleinere tegenstander goed op afstand te houden en scoorde zeer gecontroleerd haar punten. In de eerste én tweede ronde wist Cecile haar tegenstander 8-tellen te geven, wat resulteerde in opgave vanuit de Turkse hoek; Cecile wint door opgave van tegenstander in de 2e Ronde.

Isabelle mocht daarna de ring in tegen Olympische Kampioen en Wereldkampioen , Busenaz Surmeneli. Isabelle heeft goed haar best gedaan en kon twee ronden mee boksen. In de derde werd Isabelle helaas drie keer aangeteld, waardoor de wedstrijd is gestopt. Isabelle kwam ongedeerd en trots de ring uit. Zij is zeer blij dat ze deze ervaring kon meemaken en dat ze tegen een van de sterkste boksers van de wereld mocht staan.

Na de wedstrijden hebben Luna Beeloo, Keona Sam-Sin en Gabriëlla Weerheim sparringen gedaan tegen Engeland, Tunesië en Turkije.

Vandaag gaan de dames opnieuw de ring in. Succes team!

Dames Turkije 2023
Dames Turkije 2023
Luna Beeloo en Keona Sam-Sin
Dames Turkije 2023
Luna Beeloo en Keona Sam-Sin
Dames Turkije 2023
Sayit Yanik (bondscoach), Isabelle Povel, Luna Beeloo, Keona Sam-Sin, Maud van der Toorn, Gabriella Weerheim, Chelsey Heijnen, Cecile Janmaat, André de Klerk (trainer Chelsey)
Deel dit bericht