Een team van zes jeugdige boksers reisde voor dit toernooi af naar Frankfurt an den Oder, een klein stadje aan de Duitse grens met Polen. Hier vond de 27e editie van de Brandenburg Box Cup plaats. Een welbekend toernooi dat als voorbereidingstoernooi vóór grote toernooien in wordt gepland.

5303 FF56 6 BA6 4238 9 B82 A9 B2657 C0 BBD
C505 CFB7 68 EF 4171 97 D3 CA2 D2 B54 FFCA

In deze editie waren sterke bokslanden als Engeland, Duitsland, Hongarije en Polen aanwezig. Ook voorgaande tegenstanders tijdens de interland tegen Denemarken kortgeleden waren hier aanwezig. Overige landen zijn Canada, Zweden en nieuwkomer Bahrein.

Het jeugdteam, bestaande uit twee heren, Jenairo Gomes en Ferman Sagir en twee dames Gabriella Weerheim en Maud van der Toorn, gebruikte dit toernooi om internationale ervaring van hoog niveau op te doen. Onder andere als voorbereiding op het WK jeugd.
Doordat het toernooi om deze reden is opgezet, was de wedstrijdplanning zo dat verliezers nog mee konden doen voor resultaten of puur voor ervaring. In het geval van Jenairo Gomes pakte dit goed uit. Hij won zijn eerste partij tegen Canada met een overtuigende 5:0 winst. In de daaropvolgende partij wist hij helaas niet zijn snelheid en onvoorspelbaarheid optimaal te benutten en verloor van de ervaren Ramil Schäfer uit Duitsland. In de finaledag probeerde Jenairo zijn verlies te wreken tegen Zweden, maar verloor dit van zijn druk zettende tegenstander. Jenairo eindigde als vierde.
Ferman Sagir zat in een sterke poule met een kampioen uit Duitsland, EK zilver medaillist uit Polen en EK deelnemer uit Hongarije. Ferman bokste zijn eerste partij tegen de vooruit boksende knokker uit Hongarije. Hoewel hij zijn snelheid op bepaalde momenten goed wist te benutten, bleek de Hongaar een stapje te hoog. Vanwege een blessure van één van de andere deelnemers kon Ferman geen partij meer boksen voor resultaten en eindigde als vijfde.
Gabriella Weerheim wist haar eerste partij overtuigend te winnen van een lange Duitse dame. Hierdoor belandde zij direct in de finale. Daar nam zij het op tegen een Poolse die ook op het EK aanwezig was. Gabriella wist ook in deze partij haar ritme en druk uit te oefenen en won deze partij met een beslissende 5:0. Maud van der Toorn zat in een poule met maar één andere bokser. Zij zat dus bij haar eerste partij in de finale. De tegenstander was wederom een sterke en ervaren Pool. Maud zat goed in haar ritme vanaf de eerste gong. Haar scherpe directes en zijstappen resulteerde in een harde rechtse die de neus van haar tegenstander deed bloeden. Maud lier er geen gras over groeien en eindigde de partij via RSC in de tweede ronde op 2:30.

Dit toernooi voldeed aan de verwachtingen en zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze jeugd boksers die klaarblijkelijk op de goede weg zitten.

8 CEE8 FC3 DCEC 4 A05 80 B6 796209097 FD2
Deel dit bericht