Nederlands boksteam na 40 jaar weer tegen Belgen in duel der Lage landen.

In opmaat naar de Olympische Spelen strijdt op vrijdag 16 april TeamNL in Hal4 in Rotterdam tegen België. Het Nederlandse team bestaat onder meer uit de meervoudig Nederlands kampioenen Delano James, Gradus Kraus en Donovan Vroom. Voor het Belgische team komen onder meer Belgisch kampioen Ziad El Mohor, Victor Schelstraete en Proton de la Chapelle in de ring.

De laatste keer dat beide landen officieel tegen elkaar uitkwamen dateert uit 1982, toen in Antwerpen. Nederland won destijds alle 11 partijen. Volgens TeamNL bondscoach Hennie van Bemmel is die tijd voorbij “Het Belgische team is zeer sterk met ervaren boksers die nog in de race zijn om deelname aan de Olympische Spelen”, aldus van Bemmel.

Sinds lange tijd heeft TeamNL ook weer de beschikking over een sterke superzwaargewicht. Gino Fonseca van Boksschool van ’t Hof maakt zijn debuut voor TeamNL.

Ook zullen er een aantal profpartijen op het programma staan. De Rotterdammer Artjom Kasparian zal zijn profdebuut maken tijdens Nightwatch Boxing.

Het evenement wordt georganiseerd door Rotterdam Boxing in samenwerking met Nightwatch 100% plant based energy drink, Rotterdam Topsport, De Nederlandse Boksbond en productiemaatschappij Southfields. De wedstrijden zijn vanaf 18:30 uur live te volgen via Ziggo Sport.


Nightwatch
Deel dit bericht