Samen met een aantal andere sportbonden, waaronder judo, turnen, zwemmen en triatlon, heeft de Nederlandse Boksbond afgelopen weekend een omvangrijk boksprogramma georganiseerd in Ahoy. De grote zaal, met fraai uitgelichte ring, was doorlopend goed gevuld met ook bezoekers van andere sporten.

NK boksen 2022

Op de bokskaart stonden zaterdag vooral veel jeugdpartijen, maar ook een aantal interessante damespartijen. Gabriella Weerheim en Juna Prinssen behaalden beiden een mooie overwinning op hun Ierse tegenstanders. Boeiend was de clash tussen de bronzen WK-ganger Chelsey Heijnen en talentvolle Megan de Cler, die de strijd niet schuwde. Ook leuk was de deelname van boksers uit Curaçao, die luid aangemoedigd door de voorzitter Edwin Baas, het NK verrijkten. In dat opzicht gaf ook de overwinning van de in Nederland verblijvende Oekraïnsche jeugdbokser Oleh Sapizhak het programma extra kleur. De afsluitende profpartijen van Koshan Razmi en Artjom ‘de tank’ Kasparian waren de spreekwoordelijke kersen op de taart.

Op zondag begonnen, na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Aad Veerman, de jarenlange rots in de branding voor onze boksfamilie, de finales in de sfeervolle ambiance van Ahoy. Helaas zonder een aantal coryfeeën, zoals Gradus Kraus, Tony Jas, Jemyma Betrian, Husniye Calisir en Mustafa Akraa, die allen geblesseerd zijn, maar met een paar mooie finales. Een van de hoogtepunten was de prestatiepartij tussen Rick de Nooijer en de speciaal voor hem ingevlogen Belg Idris Legenase die Rick wist te winnen. Andere aansprekende finales waren die van:

  • de talentvolle Mahmoud al Chabtoun die op Cubaanse wijze van Enes Osbay wist te winnen;
  • de fysiek sterkere Luuk Elzinga tegen Krishna Ramtahalsing;
  • de clash tussen de op lengte boksende Mira Massing en de invechtende Luna Beelo;
  • Delano James die coming man Farshid Bos op ervaring wist te verslaan;
  • de puik boksende Jens Johannesen die zijn tegenstander en clubgenoot Ferenc Soepboer niet op afstand wist te houden.

Kortom, voor de belangstellenden, waaronder oud-bondscoach Hennie van Bemmel, oud-team NL boksers als Roy Korving, Enrico Lacruz, Peter Mullenberg, voorzitters uit andere boks landen als Shawn Blair (Sint-Maarten), Balde (Guinee) en Edwin Baas (Curaçao), en vele anderen, viel er genoeg te genieten.

Bijzonder was ook de speciale boksmodeshow die bokskunstenares Vera Nederlof met Jab! (Boxing couture) dit jaar verzorgd heeft en extra kleur gaf met de speciaal aangeklede ronde miss- en sters.

Dank voor de organisatie onder leiding van Peter Bonthuis en Hans de Bruijn, en de inzet van alle officials van de Boksbond en talloze vrijwilligers, onder leiding van (aspirant)bestuurslid Saskia Aben, die samen met de onnavolgbare ringspeaker Ray Martin, de toffe DJ, de boksers een onvergetelijke bokservaring willen geven. Er zijn nog de nodige aandachtspunten voor de volgende keer, maar samen met elkaar hebben we een bijzondere NK-editie afgeleverd in Ahoy!

NK boksen 2022
NK boksen 2022
NK boksen 2022
NK boksen 2022
NK boksen 2022
NK boksen 2022
NK boksen 2022
NK boksen 2022
NK boksen 2022
Vera nederlof2
Vera nederlof
https://veranederlof.nl/
Vera nederlof 3
http://www.jabbyveranederlof.nl/
Boris van der Vorst, Voorzitter || http://www.jabbyveranederlof.nl/
Deel dit bericht