Afgelopen weekend kwam een geselecteerde groep dames in actie tijdens de Winter Women´s Box Cup. Samen behaalden zij drie zilveren en vier gouden medailles, waarmee zij werden uitgeroepen tot ´Best Team´ van de Winter Women´s Box Cup 2019, op een gedeelde eerste plaats met het team uit Ierland.

Winter Women´s Box Cup 2019

Op zaterdag kwamen de eerste meiden van het Nederlandse team de ring in. Luna Beeloo, Megan de Cler, Kimberley Mulder, Mira Massing en Chelsey Heijnen kwamen in actie wat vijf maal winst opleverde. Ook Juna Prinssen kwam in de ring, maar moest haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Zowel Kimberley Mulder als Mira Massing wisten hun partij vroegtijdig te beëindigen. Voor Kimberley was dit, na een knallende eerste minuut, op RSC in de eerste ronde. Mira overklaste haar tegenstander ook zodanig, dat de scheidsrechter de wedstrijd in de tweede ronde stopte.

Op zondag mochten dan ook Husniye Calisir en Kris Anne Mulder laten zien wat zij in huis hadden. Luna, Megan en Husniye behaalden op deze finaledag de zilveren medaille.

Kimberley liet het er niet bij zitten en sloot ook haar finalepartij af met een RSC (derde ronde). Ook Kris, Mira en Chelsey zetten stuk voor stuk weer een mooie, overtuigende partij neer en verzekerden zich van Goud!

Een vruchtbaar weekend dus, voor de Nederlandse dames die in actie kwamen onder begeleiding van Abdul Fkiri, Sayit Yanik, Semmy Pattiwael en Andre de Klerk, met extra ondersteuning van Nouchka Fontijn.

Deel dit bericht