Onze Nederlandse boksers blijven succesvol in het 65 jaar oude Bocskai toernooi in Hongarije en staan beide in de finale!

Nouchka halve finale Hongarije

Artjom Kasparian moest het vandaag opnemen tegen de Oostenrijker Mobin Khahrazeh. Hij bokste een prima partij en wist de wedstrijd met een split decision te winnen. Hierdoor staat hij morgen in de finale tegen de Italiaan Simone Flori waar hij eerder van verloor. Nu is hij vastberaden om te winnen en het goud te pakken in de klasse tot 81 kg.
Ook Nouchka Fontijn bokste vandaag in Hongarije en won haar wedstrijd tegen Timea Nagy uit Hongarije met een score van 5-0. Morgen zal zij het opnemen in de finale tegen Lauren Price uit Wales.

Deze finalepartij tussen Fontijn en Price is er op voorhand een om naar uit te kijken. Het is de eerste keer sinds de bizarre finale van de wereldkampioenschappen boksen eind 2019 dat Fontijn en Price weer tegenover elkaar staan. Nouchka werd destijds als winnaar en tot wereldkampioen uitgeroepen, maar moest na protest door team Price uiteindelijk genoegen nemen met zilver.

De finale zal dus hoe dan een beladen karakter hebben. Zeker voor Nouchka, die behalve de toernooiwinst ook haar sportieve revanche op Price wil halen.