Nederland gaat komende zomer bij de Olympische Spelen in Tokio een recordaantal medailles pakken. Dat is althans de verwachting van sportdatabureau Gracenote, dat honderd dagen voor de start van het grootste sportevenement met de nieuwste berekening komt.

Olympische spelen

Gracenote verwacht dat de Oranje-equipe onder leiding van chef de mission Pieter van den Hoogenband met liefst 46 medailles terugkeert. Daarmee komt Nederland in de medaillespiegel uit op de vijfde plaats. De Verenigde Staten (114 medailles) voeren de tabel aan, gevolgd door China (85), Rusland (73) en Japan (59).

Frankrijk, Australiƫ, Groot-Brittanniƫ, Duitsland en Italiƫ maken achter Nederland de top tien compleet.

In juli 2019, toen Gracenote ook een berekening maakte, kwam Nederland nog op twaalf plakken minder uit. In een kleine twee jaar tijd hebben meer sporters laten zien voor eremetaal in aanmerking te komen.

Het record van de Oranje-formatie bij de Zomerspelen staat op 25 medailles. Dat was in 2000 in Sydney, toen Van den Hoogenband daar zelf als zwemmer nog een groot aandeel in had. Bij de vorige Zomerspelen in Rio kwam Nederland in 2016 op negentien medailles uit. (...)

Verder lezen? Dat kan via: https://www.nu.nl/sport-overig...

https://www.nu.nl/sport-overig/6127602/sportdatabureau-nederland-pakt-recordaantal-medailles-bij-spelen-in-tokio.html
Deel dit bericht