Bij Hoyers Gym in Heerlen stonden Team Euregio en Team Dreger dit weekend tegenover elkaar in de Liga-wedstrijden. Het organiserende bokscentrum in Heerlen bruiste weer van activiteit terwijl het fungeerde als gastheer voor de Liga-wedstrijden tussen Team Euregio en Team Dreger. Winst gaat met 6-5 naar Euregio. Hier zijn enkele hoogtepunten van dit opwindende boksevenement:

Liga 2023
Liga 2023
Liga 2023
 • Liz Thijssen gaf een ware masterclass in boksen, met een constante voorwaartse druk, tegen haar tegenstander Sophia Ilenseer. Haar bokskunsten lieten zien dat ze een klasse apart is.
 • Jenairo Gomes had het moeilijk om in zijn spel te komen tegen Ali Ismail, die met kracht probeerde de technische Rotterdammer te ontregelen. Na een openbare waarschuwing voor Gomes won Ismail op punten.
 • Aachenaar Mike Ehis van Team Euregio bokste met een uitstekende klassieke Duitse stijl en wist te winnen van zijn tegenstander Osman.
 • In het vedergewicht toonde Dakhel van Team Dreger zich actiever en scoorde duidelijke treffers tegen Joshua Bloem, wat resulteerde in een overwinning voor Dakhel.
 • Thijmen Frenken, de lange thuisbokser, wist het publiek op de banken te krijgen, maar zijn inzet was net niet genoeg voor de overwinning, die uiteindelijk naar Adam Jackowski ging.
 • Dylan Vos van Team Euregio boekte een overtuigende overwinning met technisch sterk drukzetten en counterpunches tegen zijn Duitse tegenstander Ahapov.
 • De wedstrijd tussen de boksers Contreras van Team Euregio en Schmitt was een ware knalpartij. Het publiek werd getrakteerd op een gelijkopgaande strijd, waarbij uiteindelijk de Duitser Schmitt als winnaar uit de bus kwam.
 • Huriev Houerth, rechtsvoorstaande voor Team Dreger, behaalde een duidelijke overwinning met krachtige treffers tegen Mick Heisteeg van Team Euregio.
 • Limburg's grootste talent, Kian Terwint, leverde een adembenemende strijd tegen meervoudig Duits kampioen Artur Klaasen. Het tempo was moordend gedurende 3 ronden, maar de Limburger wist unaniem te winnen met enkele verwoestende treffers.

Na de oberliga-ontmoeting volgde een programma met clubwedstrijden, waarbij de Junioren ook schitterden:

 • Valero Driessen, net als alle boksers van Olympia, liet technisch verzorgd boksen zien en behaalde opnieuw een overwinning tegen de Duitser Zaremombini.
 • Een opwindende Eindhovense derby vond plaats tussen Hamza Shafai (Muscle Fit) en Alex Scholte (The Golden Gloves). Zoals ze zeggen, "Styles make fights," en dit was zeker van toepassing op deze wedstrijd, waarbij Scholte de puntenbokser was, maar met 2-1 zijn meerdere moest erkennen in de fysiek sterke Shafai.
Liga 2023
Liga 2023

Dank gaat uit naar het team van Olympia 75 Heerlen, de technische en district officials, en natuurlijk de boksers en trainers voor het leveren van zo'n geweldig boksevenement.

Deel dit bericht