Dat is nagenieten! De lancering van mijn boek ‘Liever dood dan verliezen’ vond vrijdagavond plaats in een zinderende ambiance in De Voltreffer in Nieuwegein. - Boris van der Vorst

Zeker weten dat het voor iedereen een fantastische avond was, en in het bijzonder voor Ben Zwezerijnen, over wie het boek gaat. ‘s Ochtends kreeg Ben al de eerste erkenning en eer voor zijn bijzondere inspanningen voor de bokssport. De burgemeester van Nieuwegein reikte hem daarvoor in De Voltreffer de erepenning van Nieuwegein aan bij gelegenheid van de opening van de nationale sportweek.

boeklancering boris 2

Speciaal voor Ben was ‘s avonds rond de boeklancering een gala georganiseerd. Nadat de gasten onder draaiorgelmuziek op de rode loper Corona-proof waren verklaard, ontvouwde zich een gevarieerd programma: muziek van good-old Corry Konings, een film over Ben, drie mooie bokspartijen tussen boksers van De Voltreffer en strijders van Frisia, talloze boksvrienden van Ben in de uitverkochte zaal - 400 enthousiaste deelnemers - waaronder Orhan Delibas, Hennie van Bemmel, Henny Mandemaker, Raymond Joval, Husnu Kocabas, Fred Cohen, Ron Rovers, Eddy Smulders en een kunstwerk van Vera Nederlof. Het gala werd uitmuntend gepresenteerd door ringspeaker en zanger Ray Martin met professionele assistentie van rondemiss Danila. The main event was de boeklancering met een hartverwarmende toespraak van drievoudig medaillewinnaar op de Olympische Spelen Arnold Vanderlyde die de bijzondere toewijding van de unieke familie Zwezerijnen aan de bokssport belichtte. Een ontroerend moment was het toen Arnold ‘boksmoeder’ Riet Zwezerijnen ook even in het zonnetje zette voor haar warme verzorging van wedstrijdboksers van weleer. Champ Peter Zwezerijnen verraste mij als auteur aan het eind van de avond met een hartelijke toespraak en een fraai boksbeeld van Ben (van de hand van Theo Mackaay). Het gala, waaraan zo velen, waaronder uitgever ArkoSportsMedia en de Nederlandse Boksbond hebben meegewerkt, was één grote ode aan de legendarische boksgrootheid, Ben Zwezerijnen!

boeklancering boris 3
boeklancering Boris
Vera Nederlof boeklancering
https://veranederlof.nl/
Deel dit bericht