De Nederlandse olympische sporters fietsen tijdens de Spelen in Tokio op e-bikes. Op verzoek van NOC*NSF produceerde Koninklijke Gazelle elektrische CityGo-fietsen voor TeamNL. Dinsdag werden de eerste e-bikes overhandigd aan skateboardster Roos Zwetsloot, speerwerpster Noƫlle Roorda en chef de mission Pieter van den Hoogenband.

"Het is mijn taak als chef de mission om er alles aan te doen om onze sporters en staf tijdens de Spelen zo goed mogelijk te faciliteren en het succes van onze ploeg te vergroten", zegt Van den Hoogenband. "Onderdeel hiervan is het faciliteren van comfortabel vervoer. Sinds de Spelen van 2014 doen we dat ook met fietsen, die een ideale oplossing voor sporters en staf bieden om bijvoorbeeld naar de venues of het krachthonk te rijden. Daarnaast staan de oranje fietsen inmiddels wereldwijd symbool voor Nederland."

In Tokio worden voor het eerst elektrische fietsen gebruikt. NOC*NSF ziet het als een mooie oplossing voor de sporters en staf om zich in de hitte en hoge luchtvochtigheid in Tokio makkelijker en sneller te verplaatsen. Daarnaast is het duurzaam en energiebesparend voor de sporters, zodat zij tijdens de Spelen optimaal kunnen presteren.

Gisteren werd tevens bekend dat Radio 538 weer vanuit Tokyo haar uitzendingen zal verzorgen tijdens de Olympische Spelen.

Leden van Boks TeamNL proberen tijdens het Europees OKT van 14 t/m 24 maart a.s. in Londen te voldoen aan de kwalificatie-eisen.

Deel dit bericht