In april dit jaar komt Said Bettah van BGG boxing met het idee om midden in zijn Schilderswijk een gratis openlucht boksevenement te organiseren tijdens het Schilderswijk festival op zaterdag 13 juli 2019. De laatste keer dat dit gebeurde is alweer 20 jaar geleden, namelijk in 1999. Voor Said de kans om het publiek te laten zien hoe mooi de bokssport is.

Om 11.00 uur begint de keuring en weging van de boksers. In totaal staan er zestien gevarieerde partijen op het programma. Alles gebeurt vanuit een partytent op het Jacob van Campenplein. Het weer laat nog te wensen over: lichte regenval en een grijze lucht. De boksring ligt afgedekt onder een stuk zeil en het is wachten tot de lucht gaat opklaren.

Uiteindelijk is het vlak voor 13.00 uur droog en kan het boksevenement op tijd beginnen. De eerste partij is een Cadet dames partij, Aaliyah van RBV Crooswijk en Maud van de Haagse directe bijten de spits af. Al snel stroomt het plein vol en komt het publiek (van jong tot oud, boksliefhebbers en publiek dat voor het eerst kennis maakt met de bokssport) kijken naar deze technische mooie wedstrijd. De sfeer is uitermate goed en iedereen geniet van de bokspartijen.

BGG boxing 4

Op het programma staan cadet, jeugd, elite dames en heren partijen van starter tot en met B-klasse. Na de negende partij geeft Said het publiek een demonstratie boksen met kids uit zijn eigen boksschool en opent Rachid Guernaoui, wethouder Financiën, Integratie en Stadsdelen, officieel het boksevenement.

De laatste partij van de dag is een B-klasse wedstrijd tussen Mark Dufornee van Quality Sport en Abdillah el Ballouti, secretaris van de Boksbond. Een spannende partij die door Mark op punten wordt gewonnen waardoor hij bevordert naar de A-klasse. Als afsluiter wordt de stijlprijs van de dag toegekend aan Gio Moerlie van de Haagse directe.

Complimenten voor de organisatie en met name voor Said Bettah die deze prachtige dag mogelijk heeft weten te maken. We kijken uit naar de volgende editie in 2020.

BGG boxing 3
BGG Boxing 6
BGG boxing 2
BGG Boxing 5
Deel dit bericht