Peter van der Louw, brandweerman bij de veiligheidsregio Midden en West Brabant (Moerdijk Haven), verloor gisteren helaas zijn eerste wedstrijd tijdens de World Police & Fire Games (WPFG).

Peter was erop ‘gebrand’ om zijn eerste wedstrijd tijdens dit toernooi te winnen. Daarbij werd hij bijgestaan door Merel Bouwmeester. Helaas moest Peter zijn meerdere erkennen in de slim boksende Peter Clavin.

Peter wilde met zijn deelname aan de Spelen zoveel mogelijk geld ophalen voor een prachtig goed doel;

¨Tijdens de spelen wil ik aandacht vragen voor hulpverleners die door het uitvoeren van hun werk mentaal gewond zijn geraakt. Daarom hoop ik voor het einde van de Spelen zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Bevrijd van PTSS. Zodat de stichting hen kan helpen die het zo hard nodig hebben. Als brandweerman / -vrouw kom je ook in situaties terecht die ongewenst meer indruk op je maken dan je had gehoopt.

Maar of je nu beroepsmatig of als vrijwilliger bij de brandweer werkzaam bent, dat maakt voor de kras op de plaat niet uit. De taken, verplichtingen en de opleiding zijn hetzelfde. De nazorg is na dit soort ingrijpende incidenten is goed, maar wat doet het met de collega's op lange termijn? Ik werk in een "stoere wereld", maar hoop door nu aandacht te vragen voor PTSS dat er ook bij de brandweer meer mensen durven op te staan om hulp te vragen.¨

Ondanks dat dit boksavontuur voor nu ten einde is, zet Peter zijn passie voor de bokssport nog intensief voort in zijn eigen boksschool Brainboxing in Oosterhout. Ook kunnen we Peter natuurlijk nog ondersteunen in zijn missie door een donatie te schenken aan Stichting Bevrijd van PTSS.

Doneren kan hier.

Peter van der Louw WPFG
Deel dit bericht