In het kader van een samenwerking tussen de Boksbond en Prof Boksen in Nederland, heeft de organisatie van het NK Boksen Elite 2020 besloten om profboksers toe te laten voor de inschrijving en de loting. Volgens het AIBA wedstrijdreglement mogen profboksers die maximaal 20 partijen geregistreerd gebokst hebben als prof, een (r)entree maken in het amateur boksen.

Het bestuur en de commissies van de Nederlandse Boksbond hebben om die reden toestemming gegeven om dit jaar gelicenseerde Nederlandse Profboksers toe te laten tot de inschrijving voor het NK 2020 als zij voldoen aan de gestelde criteria. De verwachting is dat er hiermee een sterker programma kan worden samengesteld. Het verzoek om toelating is gekomen uit de profwereld na een overleg met vertegenwoordigers uit de amateur en profboks-sectie. De NBB beoogt hiermee het deelnemersveld te verbreden en te versterken.

De inschrijvingen voor het NK 2020 zijn met 24 uur verlengd om de profboksers de gelegenheid te geven zich alsnog in te schrijven. De inschrijvingen sluiten nu vanavond (9 januari 2020) om 24:00 uur. Na het NK 2020 zal een evaluatie plaatsvinden om na te gaan of deze situatie ook in de toekomst van toepassing zal kunnen zijn.

Kaarten voor het NK zijn nog verkrijgbaar: Tickets NK Boksen 2020 nu online verkrijgbaar!

Alex van Klooster, Voorzitter Commissie Wedstrijden en Evenementen, Nederlandse Boksbond
Deel dit bericht