artjom ring ebc

Het was wederom genieten bij de halve finales van de Eindhoven Box Cup met een sterk internationaal veld, waarbij met name de Thaise en Belgische boksers opvielen. In het middagprogramma beet Cas van Peer namens Nederland het spits af tegen de sterk boksende Thai Pidnug. Cas bokste een mooie partij, maar verloor helaas nipt met 2-1. Opvallend was vervolgens de prachtige clash tussen Rick de Nooijer en Dejan Bolt, waarbij Rick zich revancheerde voor een eerdere verliespartij dit jaar en de overwinning met 3-0 naar zich toe trok. Chelsey Heijnen won overtuigend van haar Tsjechische tegenstander in een partij, die voortijdig door de scheidsrechter gestopt werd. Helaas verloren Haye Soepboer, Rutger Schadenberg en Mira Massing hun partijen tegen sterke buitenlandse boksers.

max ebc

Het avondprogramma beloofde ook attractief te worden. WK-ganger Enrico La Cruz kwam van de Nederlanders als eerste in actie en won zijn partij met 4-1 tegen tegen de stug boksende Duitser Caliskan. De andere WK-ganger Max van der Pas verloor helaas verrassend van de Noor Gedminas. Artjom Kasparian bracht wederom de zaal in vervoering met een prachtige partij tegen de Fransman Bamba, die alle hoeken van de ring op moest zoeken om zich de naar voren boksende Nederlandse tank van het lijf te houden. Wat een spektakel! In het zwaargewicht won Donovan Vroom van een stevig knokkende Engelsman.

Kortom, boeiende partijen in een sfeervolle ambiance. Lof voor de uitstekende officieels die de jurering en begeleiding van de partijen voor hun rekening namen. Vandaag belooft het ook een mooie finaledag te worden met de winnaars van gisteren en een interessant voorprogramma om 12 uur, waarin de grote talenten Kraus en Cuppen in actie komen.

ebc enrico
delano ebc
ebc artjom
Boris van der Vorst
Deel dit bericht