Op vrijdag 5 april jl. vond voor de 6e keer het White Collar Boxing Event plaats. Oud-Europees Kampioen Marichelle de Jong begon na haar succesvolle sportieve loopbaan als ondernemer en had het plan om collega ondernemers een boksopleiding te geven om ze vervolgens tijdens een gala tegen elkaar te laten strijden.

Ze begon klein in 2014. Boksvereniging Mesa Sport in Rotterdam was destijds het decor. Door het succes werd er in 2015 verkast naar het Zalmhuis aan de voet van de Van Brienenoordbrug. Ook deze locatie bleek al snel te klein en zodoende vond het evenement in 2016 plaats op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. De plek waar het Korps Mariniers is gehuisvest. En ja, ook deze locatie werd zeer geschikt, maar door het succes te klein bevonden.

Deelnemers met cheque

In 2017 kreeg het White Collar Boxing Event zeer serieuze vormen en werd als locatie gekozen voor de hangar in Worldhotel Wings op Rotterdam The Hague Airport. 2017 was ook het jaar, dat er voor het eerst werd geknokt voor Lymph & Co: de organisatie, waar Bernhard van Oranje het gezicht van is. De opbrengst dat jaar was meer dan €66.000,-. De locatie was uitermate geschikt en de samenwerking met Lymph & Co was goed. Ook in 2018 werd er zodoende weer gebokst in de grote hangar in Worldhotel Wings en ook dit jaar was Lymph & Co het goede doel. In Peaky Blinders Style mochten Marie-José Helle en Bernhard van Oranje dat jaar een cheque in ontvangst nemen met daarop het bedrag van circa €73.000,-. Kon de opbrengst in 2019 nog hoger worden en kon de setting van het toch al stijlvolle boksgala nog mooier? Het antwoord is: ja

Uitverkocht

Uitverkocht was het. Stijf uitverkocht. Met 700 toeschouwers en circa 100 man personeel was de hangar in Worldhotel Wings bomvol. Om de ring stonden prachtig gedecoreerde VIP tafels, die deden vermoeden, dat je op een privéfeest van Don Vito Corleone was beland. Dit was ook een beetje de bedoeling, want het thema was 'Maffia' en 'The Godfather'. De sfeer van het thema werd nog eens versterkt toen de band Let's be Gypsies de legendarische Godfather Theme begon te spelen in de ring. Met open mond zocht menig toeschouwer zijn of haar tafel. Zelden was de aankleding van een boksgala op Nederlandse bodem zo indrukwekkend.

Ray in ring

Feyenoord Legends

Exact om 19.00 uur stapte Ring Announcer Ray Martin voor de eerste keer in de ring. Hij leunde achterover en zocht tijdens het welkomstwoord de camera, die in het plafond was bevestigd. Op 3 levensgrote schermen kon een ieder alles ook vanuit een ander perspectief volgen. De White Collar Boksers werden voorgesteld aan het publiek en de partijen begonnen. Onder luid applaus van familie, vrienden en collega's kwamen de helden van de avond vol adrenaline de vliegtuigtrap af. Het zeer professionele showlicht en idem geluid zorgden voor Las Vegas-achtige taferelen. De reacties vanuit het publiek waren overweldigend. Ook oud-topsporters Pierre van Hooijdonk, Ben Wijnstekers, Esther Schouten, Feyenoord icoon Gerard Meijer en Victor van Bronckhorst hadden het uitstekend naar de zin.

Esther Bernard en Marichelle

Veiling

Tussen de spectaculaire partijen door werden er items geveild t.b.v. Lymph & Co. De bestseller van de avond bleek een gesigneerde bokshandschoen van Muhammad Ali. The Greatest of All Time had deze handschoen gedragen tijdens zijn partij tegen Leon Spinks. Beide heren hadden de handschoen van hun handtekening voorzien. Dit unieke item leverde uiteindelijk €11.000,- op.

Ook andere veilingitems (zoals een Dakar Experience, tickets voor de Max Verstappen Racedagen op Zandvoort, een dagje varen door Amsterdam met aan het roer Bernhard van Oranje, een Vespa Scooter en diverse kunstwerken) leverden veel geld op. Kon de €73.000,- van het jaar ervoor overtroffen worden? Ja, dat kon. Aan het einde van de avond mocht Lymph & Co een cheque in ontvangst nemen van maar liefst €123.187,04. Een recordbedrag!

Lee Towers

Om het toch al zeer geslaagde evenement nog meer Rotterdamse elan te geven had de organisatie een verrassing geregeld voor het publiek. Ring Announcer Ray Martin maakte het publiek eerst nieuwsgierig, gaf men daarna enkele hints en kondigde ten slotte 'The Living Legend' Lee Towers aan. Een ieder, die nog zat, stond direct op, pakte zijn of haar telefoon en ging onmiddelijk 'live' op Facebook. Het dak van de hangar ging in figuurlijke zin naar beneden tijdens You'll Never Walk Alone. Het White Collar Boxing Event 2019 was er één om nimmer meer te vergeten. Toch gaf de organisatie direct na afloop al te kennen, dat de editie van 2020 al weer in de maak is. Peter van der Linde, één der grote drijvende krachten achter deze fantastische Rotterdamse happening, zal eerdaags wel weer aan de tekentafel gaan zitten. En hij kan dat als geen ander. Wilt u volgend jaar ook meedoen? Meld u dan nu al bij Marichelle de Jong via www.whitecollarboxing.nl

Ray en Lee
Auteur: Ray Martin
Deel dit bericht