Of het bezoekende Team Yorkshire het adres “Slachthuiskade” foutloos uit kon spreken, lijkt niet erg waarschijnlijk, maar ze waren wel goed op tijd afgelopen zaterdag: Ruim voor 7 uur werd er al lustig ingeslagen op pads en handschoen in de oefenruimte van RBV van ’t Hof.

Negen man/vrouw (jongen/meisje) sterk, variërend in de gewichtsklassen van 48 tot 69 kg.

yorkshire vs talentteam

De talenten uit Yorkshire waren uitgenodigd om het Rotterdamse Junior Talentteam meer internationale ervaring op te laten doen. Nou, aan die wens is voldaan: de geroutineerde en meer ervaren Engelse ploeg, ging er dan ook voluit tegenaan: Opererend vanuit de rode hoek ging het vanaf de eerste partij voluit in de aanval. Rood versloeg blauw energiek. De partijen twee en drie waren ook voor de bezoekers. In de vierde wedstrijd kwam Gabriella Weerheim van Rotterdam Boxing Junior uit tegen Jayne Bardauskas uit Yorkshire. Met veel inzet won Gabriella met een split decision. Partijen 5 en 6 waren weer voor Team Yorkshire.

De tweede overwinning was opnieuw voor een jonge vrouw uit de Rotterdamse ploeg: Megan de Cler versloeg Beth Walsh in een technisch hoogstaande partij met veel stoten op het lichaam. Partij nummer acht was ook voor de Engelsen: Bailey Miller won echter nipt met een split decision van twee tegen een van Julian Slots, die zich prima verdedigde. De derde overwinning voor de thuisploeg werd binnengehaald in de voorlaatste partij door Cas de Korte met aanvallend boksen en hoog tempo.

De laatste partij werd vroegtijdig beëndigd door de scheidsrechter omdat Youssef Talbi tegen een onverwachte stoot aanliep.

Al-met-al een prima boksavond waar ook het publiek erg van genoot. Het Rotterdam Boxing Junior Talentteam heeft zich internationaal kunnen meten met een heel ervaren ploeg leeftijdgenoten uit centraal Engeland in een sportief en attractief treffen.

Deze internationale ontmoetingen passen exact in het trainingsplaatje van het Junior Talentteam. Coach/trainer Rob Schipper had voor deze avond drie randvoorwaarden gesteld:

De verwachtingen niet al te hoog gespannen en het moet met plezier en verstand en ook nog energie geven in plaats van nemen.

Aan alle drie de verwachtingen is wat hem betreft voldaan. De ploeg, alhoewel redelijk gespannen voor aanvang, is niet weggeslagen en in de uitslagen kwamen relatief veel “split-decisions” voor.

Er was veel onderlinge steun en weinig rivaliteit. “Precies wat je nodig hebt voor een team in opbouw” zegt Rob. Ook het feit dat de hele ploeg nog in dezelfde samenstelling bij elkaar is, geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Hij hoopt de ploeg verder uit te bouwen met nog enkele boksers (m/v).

yorkshire vs talentteam2
yorkshire vs talentteam3

De groepsleden trainen allemaal 3 of 4 keer per week bij hun eigen boksvereniging en treffen elkaar nu elke zaterdag in het RTC van Rotterdam Boxing om extra ervaring op te doen, met verschillende type boksers: kwalitatief sterk, zowel technisch als mentaal. Doelstelling is om deze centrale trainingen uit te bouwen naar meerdere trainingen per week. Er is ook een speciale app in gebruik waarmee alle leden elkaar op de hoogte houden van hun vorderingen en resultaten. Ook is het de bedoeling om zich zoveel mogelijk te meten met internationale ploegen, zoals die uit Yorkshire. Zo is er een voorbereidende wedstrijd in Duitsland en komt de re-match met Yorkshire in het derde weekend van november.

Het blijft ook van belang om “door te selecteren”, er vallen in de loop van de tijd boksers af en er komen er nieuwe talenten bij. Nationaal loopt dit team al voorop. Het is nu zaak om in vier jaar de groep naar een hoger niveau te tillen, ook internationaal en door te groeien naar de elite A-status. Dat moet lukken volgens Rob:

“We krijgen nu al toeloop van talentvolle pupillen die door trainers van andere boks verenigingen bij ons worden aangemeld. Al met al zijn we op de goede weg en heeft deze ploeg het in zich om door te groeien naar een kwalitatief hoog niveau”.

Rotterdam, 2 oktober 2019, Marijke Blom
Deel dit bericht