Boksen en Rotterdam. Dat is een combinatie die vaak leidt tot mooie resultaten. Gisteren heeft de organisatie van World Port Boxing/Gladiatoren aan de Maas zich overtroffen met een weergaloos boksfestijn.

World Port boxing 2021
world port boxing 2021 2

Bij het prachtige cruiseschip ss Rotterdam was een grote tent neergezet waar met ruim 100 VIP-tafels boksliefhebbers een heel weekend konden gaan genieten van een gevarieerd programma met recreatief business boksen op zaterdag en topwedstrijden op zondag met Cubaanse, Italiaanse en Ecuadoraanse tegenstanders. De persconferentie leek onverwacht roet in het eten te gooien, maar de organisatie herpakte zich vrijdag snel en organiseerde in allerijl een vervroegd combi-event op zaterdagmiddag, met hulp van de Nederlandse Boksbond, ss Rotterdam en gemeente Rotterdam. Geheel in de geest van wijlen Bep van Klaveren werd in onze bokshoofdstad een fantastische boksmiddag georganiseerd voor een enthousiast publiek dat na een QR-check geplaceerd werd in de feestelijk ingerichte tent. De op het laatste moment ingevallen ringspeeker Ray Martin maakte er met zijn excellente optreden een topmiddag van.

Eerst waren er de acht business bokswedstrijden van de Gladiatoren aan de Maas. 16 onervaren boksers mochten na bijna twee jaar voorbereiding eindelijk de ring in voor hun afsluitende bokspartij. Daarna was het de beurt aan de toppers. Cas van Peer beet het spits af tegen de Cubaanse wereldkampioen Hernandez en deed dat uitstekend. In een goed verzorgde partij trok de ervaren Cubaan aan het langste eind, maar het was voor Cas een leerzame ervaring. Daarna zorgde Delano James voor een daverende verrassing door te stunten tegen werelds beste bokser Andy Cruz. Door meer energie in de partij te steken, won Delano onverwacht van de niet overtuigende Cruz. Tot slot moest de net van corona herstelde Tony Jas in een boeiend gevecht zijn meerdere erkennen in Iglesias. Het Cubaanse team kreeg de stjjlprijs van de avond uitgereikt en ‘Il fenomeno’ Ray Martin zong ter afsluiting You’ll never walk alone’ voor een uitgelaten bokszaal.

Nogmaals, een diepe, diepe buiging voor die geweldenaars, de organisatie, die ondanks de enorme tegenslag met vereende krachten op z’n Rotterdams alles en iedereen weer hadden weten te mobiliseren voor een geïmproviseerd topevenement. Chapeau!

world port boxing 2021
world port boxing 2021
Boris van der Vorst - Voorzitter
Deel dit bericht