Soms is het leuk om herinnerd te worden aan het rijke verleden van de Nederlandse bokssport. Rotterdammer Diago Houthoff wijst ons op een historisch feit. U heeft het gebouw voor kunst en wetenschappen (1904-1936) verschillende malen voorbij zien komen als één van de ‘bokstempels’ van Rotterdam waar vele grote bokswedstrijden werden georganiseerd.

Volgens de site van Boxrec, zou 77 jaar geleden (02-12-1941) de laatste wedstrijden zijn georganiseerd in dit gebouw, met Luc van Dam tegen Gustav Eder, Rienus de Boer tegen Nico Diessen, Jan de Pauw tegen Koos de Pauw en Rinus Krijger tegen Kid Smiling.

Deze wedstrijden hebben wel plaats gevonden maar niet in het Rotterdamse gebouw voor K&W maar die van Den Haag!!

Het gebouw van K&W in Rotterdam is namelijk al op 11 juli 1936 (onder verdachte omstandigheden) compleet afgebrand. Het gebouw voor K&W lag aan de Keerweerlaan. Deze laan liep dood, maar je kon er wel langs een pad op de Schiedamsesingel komen. Vandaar de naam Keerweerlaan. Er werden dus 74 boksavonden georganiseerd ipv de 75 die boxrec vermeld in de periode van 1923 tot en met 1936 zoals o.a. de demonstratie partij van Primo Carnera op 03-03-1932.

IMG_0204
Deel dit bericht