Zaterdag 23 februari 2019 namen 5 boksverenigingen deel aan de 2e jeugd sparring bij de Mack Gym in Nijmegen. The Golden Gloves, The Punch Boxing, Bredase Ring, Knock-out Boxing club en de Mack Gym maakten er samen een mooie sparringsessie van. In de ochtend boksten er 35 jeugdboksers van de verschillende bokscentra 20×2 minuten met elkaar. Met veel onderling respect werd er scherp gebokst, zonder de wedstrijddruk. Voor de jeugdboksers een prima leerzame ervaring waarin de boksers veel kunnen uitproberen om beter te worden. Dat willen we als trainers juist zoveel mogelijk zien.

In de middag konden de betere jeugdboksers met de elite mee sparren. De elitegroep telde 25 boksers. De ervaren jeugd wedstrijdboksers met een B-klasse status konden zo even proeven aan het verschil van leeftijd kracht en ervaring. Dit leverde leuke partijtjes op.

De trainers willen van de verschillende bokscentra willen door een goede samenwerking de bokssport verder op de kaart zetten. Jeugdleden zijn de toekomst en zo krijgen ze de kans om op een veilige manier kennis te maken met de wedstrijdsport.

De volgende sparringssessie staat gepland in maart. Elke club of vereniging met jeugdboksers die willen sparren is hierbij welkom. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jochen Mack van Mack Gym Nijmegen.

Kijk op de website. www.mackgym.com voor de contact- en adresgegevens.

Samenwerking-bokscentra
Deel dit bericht