Het ABG Kops1
© Pelle Tuinenburg

In de sfeervol aangeklede Borchland conferentiezaal stonden tijdens Het Amsterdamsche Boksgala vooral wedstrijden op het programma van met name Amsterdamse boksers tegen boksers uit de rest van Nederland. Her grote aantal starters op het programma zorgde voor een volle zaal aan vrienden en familie.

Om 19:00 uur begonnen de boksers met een heuse 'stare down' waarin men een-voor-een de tegenstander kon imponeren.

Er werd op een goed niveau gebokst waar sommige partijen een waar spektakel waren, zoals die van Eindhovenaar Derik Buurman die iets meer dan 1 ronde nodig had om zijn partij te beslissen. Maar ook de knalpartij tussen Pieter van Roemeling en Hartley Joshua waarin de laatste de winst mee naar huis nam, was een lust om te zien. Ook de dames lieten tijdens de drie dames partijen uitstekend boksen zien, waar met namen VU studente Keona Sam-Sin een uitblinkende rol vervulde.

Het ABG Kops2
© Pelle Tuinenburg
Het ABG Kops3
© Pelle Tuinenburg
Het ABG Kops6
© Pelle Tuinenburg

Kers op de taart was de partij van de lokale topper Derek Konadu van Team Kops die techniek en strijdlust combineert en ook zaterdag het publiek weer op de banken kreeg. Hij kwam in actie tegen Sydney Handana van boksschool BCVA Poortugaal. Beide boksten een fraaie partij die Sydney uiteindelijk overtuigend wist te winnen.

De sfeerbeelden bij dit artikel zijn van Pelle Tuinenburg

Het ABG Kops7
© Pelle Tuinenburg
Het ABG Kops4
© Pelle Tuinenburg
Deel dit bericht