Na een aantal dagen vol spannende wedstrijden tijdens de European Games, maken we de balans op. Boks TeamNL is naar Polen afgereisd met vijf boksers. Drie daarvan zitten niet meer in de competitie en maken zich op voor het volgende Olympisch kwalificatietoernooi. Gradus en Luna zitten nog in de race.

European Games 2023

Gradus KRAUS heeft tijdens zijn debuut op de European Games duidelijk gemaakt dat hij gaat voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Zijn partij duurde slechts 36 seconden, waarna de scheidsrechter niet anders kon dan het gevecht beëindigen nadat de Tsjech Jindrich JANECKA een gebroken neus had opgelopen. De tegenstander tegen wie hij vandaag zou boksen, is uitgevallen wegens een gebroken hand. Meer informatie over zijn volgende wedstrijd volgt...

Luna Beeloo bokst deze middag haar eerste partij binnen dit toernooi tegen BOVA Mariia uit Oekraïne. Veel succes Luna!

Gisteren hebben de beide Nederlandse vertegenwoordigers Tony Jas en Stan Bertens hun Olympische droom nog even moeten uitstellen. Beiden verloren hun partij in de voorrondes tijdens de European Games. Hetzelfde geldt nu voor Chelsey, die vanmiddag haar eerste partij bokste en verloor... Een hernieuwde kans kunnen Tony, Chelsey en Stan krijgen tijdens het Wereld OKT dat in 2024 wordt gehouden. Nadere gegevens over dat toernooi zijn nog niet bekend.

Deel dit bericht