Zaterdag 12 oktober vond de eerste editie van Boxing at the Beach plaats in het prachtige Kurhaus in Scheveningen. Organisator Sven ten Bruggen Cate van Hit & Health krijgt het voor elkaar om een combinatie van Business boksen, boksen en kickboksen op één avond samen te voegen. Met als klap op de vuurpijl, een A-klasse bokspartij tussen Nederland en Ierland aan het einde van de avond.

Boxing at the beach

Het was een sfeervolle avond met drie bokspartijen, twee business bokspartijen -georganiseerd door de Haagse Directe- en zeven kickbokspartijen. Zowel de Nederlandse Boksbond, als de WMTA zaten gezamenlijk aan de wedstrijdtafel om alles in goede banen te laten verlopen.

Om 18.30 uur startte de avond met een (Demo) bokspartij in de -69 Kg tussen Gino Moerij en Michael Lukasz van de Haagse directe. Een technische partij van 3 x 2 minuten tussen twee boksers die goed aan elkaar gewaagd waren. De boksers wisten het publiek hierbij kostelijk te vermaken.

De 2e partij was een kickbokspartij tussen twee dames van HIT TEAM in de startersklasse onder auspiciën van de WMTA. Eveneens een spannende partij, waarin de dames goed aan elkaar gewaagd waren. Voor veel boksfans in de zaal was het een nieuwe ervaring om kickboksers in de ring aan het werk te zien, dit geld overigens ook voor de kickboksfans die een bokswedstrijd aanschouwen.

De voorlaatste partij was een Business bokspartij waarin Joram Grau het tegen Ted van der Valk opnam in een partij van 3 x 1,5 minuten. Bij de opkomst werd al gauw duidelijk dat Ted de grootste aanhang heeft meegenomen: onder luid applaus betrad hij als eerste de ring. Beide boksers zijn vooraf in goede voorbereiding geweest bij de Haagse directe. Het niveau van de beide -nog onervaren- boksers is al behoorlijk goed. Technisch lieten beide heren zien dat ze kunnen boksen. Door mooie combinaties te maken, te verdedigen, voor te bereiden en inzicht te tonen. Er werd stevig gebokst met respect voor elkaar. Uiteindelijk wint Ted van der Valk de partij op punten en ontlaad het publiek in een grote feestvreugde.

De laatste partij was de hoofdpartij van de avond tot 81 Kg, waarin Jaber Dahou van de Haagse directe het opnam tegen de zeer ervaren, 22 jarige Thomas Hyde, die maar liefst 79 partijen ervaring telt.
Jaber kwam op met het nummer van Harry Jekkers "Oh Oh Den Haag" in zijn eigen Den Haag, wat voor een prachtige mooie sfeer zorgde in het Kurhaus. De eerste ronde leken beide boksers niet helemaal goed in hun spel te komen, maar uiteindelijk boksten ze een zeer spannende partij, waarin de Ier toch net wat meer ervaring bleek te hebben en zijn zege op punten pakte.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond, met een uitstekende samenwerking tussen verschillende organisaties.

Boxing at the beach 2
Deel dit bericht