Team NL Betriam met coaches groot

Dames van TeamNL voortreffelijk van start

De Nederlandse damesselectie is donderdag 11 april van start gegaan in het Montana Belts Toernooi zijn Parijs. Drie van de vier dames kwamen donderdag in de ring. In de categorie tot 54 kg. versloeg Anouk Echteld de Russische Kozlova met 5-0. Chelsey Heijnen (64 kg) won met split decision van de Italiaanse Donniacuo. In de strijd in de categorie tot 57 kg. won bronzen medaille-winnares bij het WK 2018 Jemyma Betrian met 5-0 van haar Franse tegenstandster Camara. Vrijdag 12 april komen de dames uit in de volgende rond.

Zilveren medailleswinnares bij de Olympische Spelen 2016 en WK 2018 in de 75 kg Nouchka Fontijn komt vrijdag voor de eerste keer in de ring in actie.

Winst en verlies bij de World Cup Cologne

Na een mooie ontmoeting met oud-Europees, wereld, Olympisch en professional wereldkampioen Henri Maske die zijn bewondering voor de ontwikkeling van het boksen in Nederland niet onder stoelen of banken stak kwamen 3 leden van TeamNL in de ring. Sammy Wagensveld bokste een goede partij tegen de geroutineerde Cubaan Arisnody en verloor met 5-0. Max van der Pas verloor met dezelfde cijfers van de sterke Engelsman Jordan Reynolds.

Enrico Lacruz behaalde een 3-2 overwinning tegen de Russisch kampioen in de 64 kg. Aleksei Mezur. Hij bokst in de halve finale tegen Masuk Wuttichai.