Boksteam NL schittert in De Doelen!

TeamNL Youfone

De historische locatie De Doelen was gisteravond het decor van de boksinterland Nederland-Ierland. In het centrum van Rotterdam bokste de selectie van bondscoach Hennie van Bemmel en coach Waleed Shekho, voor de Rotterdamse boksers bijgestaan door de coaches Ton Dunk en Robert Nokhai, onder toeziend oog van een enthousiast publiek vijf mooie olympische partijen tegen sterke Ierse boksers. Na de volksliederen die “live” op het grote orgel in De Doelen werden gespeeld, beet Max van der Pas de spits af in het gelijkopgaande gevecht. Hij won de eerste partij en zette de toon voor een succesvolle oranje avond. Helaas verloor Delano James van zijn Cubaans boksende Ierse tegenstander, maar achtereenvolgens wonnen Enrico la Cruz, Peter Müllenberg en Artjom Kasparian wel hun partijen en bezorgden Nederland een klinkende 4-1 overwinning. Met name Peter en Artjom brachten het meeslepende publiek in extase met heroïsche duels.

6ea20208 b776 4aa3 9ef6 f726b5362a8e

Peter bokste vanaf de eerste ronde sterk, maar liep in de tweede ronde tegen een ongelukkige knock-down op. Hij herpakte zich en trok de wedstrijd met felle stotenwisselingen naar zich toe. Artjom moest tegen zijn veel grotere Ierse tegenstander een enorm lengteverschil overbruggen en bleef als een tank naar voren stomen. Het publiek genoot in Rotterdam. Na de olympische partijen werd oud-prof Rudi Lubbers door ringspeaker Ray Martin in het zonnetje gezet met onder meer beelden van zijn gevecht tegen Muhammed Ali. Hij kreeg een prachtig schilderij van Vera Nederlof en kondigde aan dit te zullen signeren en bij opbod te laten verkopen waarbij de opbrengst beschikbaar wordt gesteld voor kansarme jeugd. Stephen Danyo sloot de avond af met een puntenoverwinning tegen zijn tegenstander uit Oekraïne. Complimenten voor deze puike boksavond voor de organisatie, Leon Aertgeers en Ferdinand Bestebreurtje, die op een geweldige manier hun nek hebben uitgestoken en de officials van de Nederlandse boksavond voor de kwalitatieve goede ondersteuning.

Na afloop van de avond ging de directie van Youfone met o.a. Valentijn Rensing op de foto met de Nederlandse selectie. Zij verklaarden uit te kijken naar de tweede versie van het Youfone Boksgala.

Youfone TeamNL
IMG 8797
Boris van der Vorst & Peter Bonthuis
Deel dit bericht