Nederland sluit het OKT in Parijs af met twee Olympische tickets: zowel Nouchka Fontijn als Enrico Lacruz wisten zich te plaatsen voor de Olympische Spelen, waarna beide boksers helaas werden uitgeschakeld in de daaropvolgende ronde.

Nouchka OKT Parijs
Nouchka in de blauwe hoek met coaches Abdul Fkiri en Hennie van Bemmel
  • Enrico verloor gisteren van de Engelsman Luke Mc Cormack. Hij bokste met te weinig overtuiging en liet de Engelsman profiteren van de fouten in zijn verdediging. De uitstraling en focus zoals in de wedstrijd tegen de Albanese Rexhildo Zeneli om het Olympische ticket, miste Enrico gisteren.
  • Vandaag kwam Nouchka in actie tegen de sterke Russin Zenfira Magomedalieva. De Russische bokster maakte al veel indruk in eerdere wedstrijden en op andere toernooien: zij is ongeslagen. In een harde en spannende wedstrijd had de Russin de overhand in de twee eerste ronden. Toch waren er in die beide rondes goede acties van Nouchka waar de Russin het moeilijk mee had. In de derde ronde lukte het Nouchka veel beter haar opdracht uit te voeren: zij slipte beter, nam aanvallen over en scoorde vooral erg duidelijk vanaf de zijkanten. Ook bleek Nouchka topfit en fysiek sterk, waardoor zij unaniem de derde ronde won. Deze wedstrijd was een goede voorbereiding op de komende Olympische Spelen. Zeker omdat nu duidelijk is dat de strategie vanuit de derde ronde tegen de Russin erg winstgevend kan zijn.

Dit Europese OKT leverde dus twee kwalificaties op voor de Olympische Spelen, wat in verband met het wegvallen van het wereld OKT momenteel het hoogst haalbare lijkt te zijn. Die task hebben Enrico en Nouchka in ieder geval volbracht.

Deel dit bericht