De veiligheid van de boksers staat altijd voorop. Voor het jeugdboksen in competitievorm heeft de NBB daarom een aantal maatregelen ingevoerd: ‘de tien geboden van het jeugdboksen.’

De tien geboden van het jeugdboksen

Deze tien geboden schetsen dat er van de trainer bij de jeugdboksers een andere begeleiding en houding verwacht wordt, dan hoe die van toepassing is bij de elite boksers.
De NBB verwacht van de trainers dat zij deze maatregelen ondersteunen bij deelname aan het jeugdboksen in competitieverband.
De tien geboden van het jeugdboksen is onlangs op de website gepubliceerd, maar om alle trainers zo goed mogelijk in te lichten over deze maatregelen, nodigen wij jullie uit voor een applicatie dag.

Verplichte applicatie-dag

Let op: alle assistent trainers/coaches en trainers/coaches zijn van harte welkom, maar de applicatie-dag stellen wij verplicht voor alle trainers/coaches van de NBB die jeugd wedstrijdboksers begeleiden. Zonder deelname aan deze applicatie-dag kan de NBB geen goedkeuring geven aan een bokscentrum om deel te nemen aan jeugdwedstrijden. Per bokscentrum die jeugdwedstrijdboksers begeleidt, dient tenminste 1 trainer/coach te hebben deelgenomen aan deze applicatie-dag.

In elk district zal er een applicatie-dag gaan plaatsvinden, zodat je meerdere mogelijkheden krijgt om deel te kunnen nemen.

Datum + locatie

Je kunt deelnemen aan 1 van de volgende applicatie-dagen:

 • Noord-Holland: 5 maart aanstaande van 12:00-14:00 uur.
  Locatie: A.B.O.V. Pinksterbloem 54a, 1689 RC Zwaag
 • Noord: 19 maart aanstaande van 10:00-12:00 uur.
  Locatie: Boks en Sportvereniging Assen, Vaart Z.Z. 83, 9401 GJ, Assen
 • Oost: 2 april aanstaande, 10:00-12:00 uur.
  Locatie: ABCC Apeldoorn, Laan van Westenenk 4, 7336 AZ Apeldoorn
 • Zuid-Holland: 16 april aanstaande, 11:00-13:00 uur. (Vol)
  Locatie: Mesa Sport, Van Berckenrodestraat 13, 3029 AT Rotterdam

De applicatie-dag in district Zuid wordt z.s.m. gepubliceerd.

Aanmelden

Geef per e-mail aaninfo@boksen.nl door op welke dag je aanwezig zult zijn. Heb je jouw aanmelding al doorgegeven, dan hoef je uiteraard niet meer te reageren.

Deel dit bericht