NNK 9 nov 3019

De halve finales van het NNK vonden gisteren (wederom) plaats in Assen met vijftien partijen, tien halve finales en vijf finales.

Cerino Vessies (Invicta Boxing Team) vs Mohammed Ali Abdelbaki (BAV Frisia) mochten de spits afbijten. De Fries uit Leeuwarden nam gelijk het initiatief en domineerde alle drie de rondes, winnaar op punten dus. Vervolgens kwam Max Kappert (Zwolle) tegen Tufan Tuzunalp (SC de Voltreffer), de laatste liet er geen gras over groeien en na acht tellen voor de man uit Zwolle, maakte de scheidsrechter er een einde aan. Winnaar door RSC 1e is Tufan Tuzunalp. De derde partij werd een finale in de jeugd tot 81 kg tussen Akram Akalaih (Verbon) en Victor Avbiorokoma (Boksacademie Arnhem). Het begon gelijk opgaand, maar de derde ronde was duidelijk voor de Arnhemmer en na tweemaal 8 tellen, kwam de handdoek uit de Utrechtse hoek: opgave 3e ronde. Kampioen werd dus Victor Avbiorokoma (Boksacademie Arnhem).

Na deze finale volgde een dames partij tussen Samara Gerges (Purmerend) en Dakota Haines (BAN). De Purmerendse nam iets meer initiatief en na ook nog 8 tellen voor de Nijmeegse, werd Samara Gerges de winnaar. Hierna de partij tussen Denise Scheltinga (Purmerend) en Sandra Faber (BAV Frisia). In deze mooie nette partij wist Sandra Faber met een uitstekende techniek de winst naar zich toe te halen. Vervolgens was het de beurt aan de beide welters Arsen Hambartsunyan (Emmen) tegen Hussain Yiusaf (Kops). Na een hard duel met heel veel inzet van beide boksers werd uiteindelijk de Amsterdammer winnaar. De andere halve finale in dit gewicht ging tussen Django Henneveer (Fightclub Flevo) en Dion Zijlstra (Kops). Ook dit was een strijd met heel veel inzet. In de derde ronde werd ook hier de Amsterdammer winnaar: na twee keer 8 tellen voor Henneveer boekte Zijlstra de overwinning door RSC 3e. Dat betekend dus een finale tussen twee boksers van Kops in deze klasse.

De laatste partij voor de pauze ging tussen Teodor Dzhamov (BAV Frisia) en Angelo Vodegel (BAN). De Frisiaan werd hier na drie rondes uiteindelijk winnaar op punten. Ramiro Moll (Flevo) nam het daarna op tegen de Arnhemmer Jeremyah Kawamidi. In deze spannende partij werd Moll winnaar op punten.

Ives van der Lee (Anda Boxing) werd uiteindelijk in een spannende partij winnaar tegen Volcan Pala (The B-Force). Hierna volgde weer een partij tussen twee boksers die de strijd niet uit de weg gingen. Jan van de Ven (ABOV Hoorn) tegen Niels Haring (BAN). Ook hier werd met spanning de uitslag afgewacht, het werd een overwinning voor Niels Haring.

Daarna waren er nog 4 finales. Max Knap (Noble Art) nam het op tegen Yurick Toredjo (ABOV Amsterdam). Deze lichte jongens (57kg) maakten er een technisch snelle en zeker mooie partij van waarin Toredjo uiteindelijk het kampioenschap naar zich toe trok. Hierna een dames finale tussen Rachel Teuben (Purmerend) en Christina Isakoglu (BAN). Dit was ook een gelijk opgaande strijd waarin de Purmerendse uiteindelijk de winnares en kampioene werd. Toen waren de zwaargewichten aan de beurt: Keanu Carter (SC de Voltreffer) vs Etien Bosman (The B-Force). Hier kwam al in de eerste ronde een beslissing. Na acht tellen voor Carter vond de scheidsrechter het niet verantwoord om verder te boksen. Winnaar en kampioen door RSC 1e Bosman. De laatste partij was er een tussen de superzwaargewichten Direnc Daymaz (BAN) en Roel Timmer (Emmen). Een fel vooruit boksende Nijmegenaar tegen een achteruit counterende Emmenaar. Na een harde partij werd de Emmenaar kampioen.

Wederom een mooie boksavond met een sportief publiek en mooie wedstrijden.

UITSLAGEN-NNK-ZATERDAG-9-NOVEMBER-2019.docx
350,5 KB · Word · 10 nov. 2019
PROGRAMMA-NNK-ZONDAG-10-NOVEMBER-2019-7.docx
350,7 KB · Word · 10 nov. 2019
PROGRAMMA-ZNK-ZONDAG-10-November-2019-Sportcenrum-Nicolaas-5.docx
352,0 KB · Word · 10 nov. 2019
Uitslagen-ZNK-programma-zaterdag-9-november-Bredase-Ring.docx
353,3 KB · Word · 10 nov. 2019
Download alle bestanden
Zip
Dick Zwiers
Deel dit bericht